Супер Марио отчая Германия, Италия – Испания е големият финал! (СНИМКИ+ВИДЕО) – SportVox

3
Добави коментар
sheri
sheri

Отборът на Италия е вторият финалист на Европейското първенство по футбол в Полша и Украйна, след като надделя с 2-1 над Германия на Националния стадион във Варшава. И двете попадения за победителите бяха дело на Марио Балотели, който класира „адзурите“ за финала на първи юли, където „сините“ ще срещнат европейския и световен първенец Испания. За Маншафта Месут Йозил отбеляза дузпа в добавеното време.

снимка: GABRIEL BOUYS/AFP/GettyImages

Още в петата минута немците можеха да открият резултата, след като Буфон увисна при едно центриране от корнер. Хумелс стреля технично, но Пирло изби от голлинията и вратарят на „скуадрата“ улови кълбото. След още седем Буфон отново сгреши при едно остро подаване на Боатенг и за малко да се стигне до автогол, след като топката се удари в Бардзали, но излезе в ъглов удар. След това бомбен изстрел на Кроос бе изваден по прекрасен начин от стража на Ювентус.

снимка: AP Photo/Frank Augstein

В 17-ата минута „адзурите“ отговориха с шут от дъгата на пеналта на Монтоливо, но Нойер улови с лекота. Само трийсетина секунди след това Касано отправи далечен изстрел, но Нойер пак спаси. В 20-ата минута Италия успя да отбележи попадение. Касано премина двама защитници отляво и центрира към Марио Балотели, който надскочи Бадщубер и вкара с глава за 1-0.

снимка: AP Photo/Vadim Ghirda

Бундестимът бързо реагира и Месут Йозил отправи техничен шут от дъгата на наказателното поле, но кълбото остана в ръцете на Буфон. В 35-ата минута Сами Кедира прати бомба към вратата на „скуадрата“, но Джиджи Буфон с вещина изби в корнер. Секунди след това Монтоливо даде далечен пас към Балотели, а Лам покри засада. Супер Марио остана очи в очи с Нойер и уникална тупалка в горния ляв ъгъл препарира немския страж – 2-0.

Второто полувреме започна с двойна смяна за Йоги Льов, като в игра влезнаха Ройс и Клозе, заменяйки Подолски и Гомес. Промените веднага дадоха резултат и първо Ройс стреля леко в ръцете на Буфон, а след това Лам шутира над напречната греда. В 62-ата Марко Ройс стреля перфектно от фаул, но Буфон изби топката в горната греда и тя излезе в корнер.

снимка: REUTERS/Pascal Lauener

Пет по-късно Маркизио можеше да реши всичко с много хубав шут от 20 метра, но топката мина на сантиметри от лявата греда на Нойер. В 75-ата минута отново халфът на Юве имаше чудесна възможност за попадение, но и този път точността му изневери. Седем след това Тото Ди Натале се откъсна очи в очи с вратаря на Германия, но стреля покрай гредата, пропускайки феноменален шанс. До края немците се опитаха да отбележат поне почетен гол и Стефан Ланоа даде дузпа за игра с ръка на Балдзарети. Месут Йозил не пропусна и оформи крайното 1-2.

Състави:

Германия – Нойер – Боатенг (71 Мюлер), Хумелс, Бадщубер, Лам – Кедира, Швайнщайгер, Йозил, Кроос – Подолски (46 Ройс), Гомес (46 Клозе)

Италия – Буфон – Балдзарети, Бардзали, Бонучи, Киелини – Де Роси, Монтоливо (63 Мота), Маркизио, Пирло – Касано (58 Диаманти), Балотели (70 Ди Натале)

Национален стадион във Варшава
Съдия: Стефан Ланоа (Франция)
Жълти картони: Балотели 37, Бонучи 61, Де Роси 84, Мота 89 (Италия)