Смисъла на татуировката Черна роза

1
Добави коментар
vladigeorgiev
vladigeorgiev

Причината и смисъла на една татуировка можем да отркием в дизайна, стила и дори мястото, на което е направена тя. Татуировка фаворит сред цветята е розата. В света на цветните татуировки розата преобладава до голяма степен. Рисунките на рози първоначално се смята, че са само за мъже. Сега вече вече те са модерни и при мъже и жени. Тази статия ще се фокусира върху един конкретен вид татуировка на роза и смисъла, който носи тя и това е черната роза. Нека видим тази елегентна татуировка какво може да означава при различните хора.

Какво означава черната роза

Скритите значения на татуираните рози са многобройни, но има някой общоприети значения. Най-разпространения символ на розата е лобовта – чистата, неподправена любов. Това значение произлиза от древна гърция. Смята се, че Афродите, богинята на любовта, се е обола на бяла роза (според гърците отигиналния цвят на розата е бял) и от кръвта и тя се оцветила в червено. Друго значение на цветето е непоколебима чест. Тези значения са в изобилие, но какво всъщност значи една татуирана черна роза? Защо някой си я татуират? Какво се опитват да покажат на света чрез тази татуировка?

Смърт и тъга

Може би вече се досещате, най-често срещания смисъл на черната роза е смърт, мъка и тъга. Черния цвят винаги се свързва със смъртта. Хората, които имат татуировка черна роза, са я направи във връзка с някой, когото са обичали и той си е тръгнал. Много хора използват тази татуировка, за да отдадат почит на спецялен човек в живота им.

Робска отдаденост

Ако някога сте имали възможност да видите черна роза, може би сте забелязали, че тя всъщност не е черна, а е много тъмен нюанс на лилаво. Напълно черна роза не може да се намери, тя може да се създаде. Следователно терминът „робска отдаденост” идва от противополжното на значението на розата. Така, че черната роза може да означава също и надежда.

Бунт

От ранните ирландски войни се счита, че черната роза е символ на бунта срещу британците. Това е така, защото по това време, червената роза се смята за британски символ. Това е един изключително почетен знак на бунта срещу британската империя.

Краят на пътуването

В някой култури черната роза е символ на края на едно дълго и трудно пътуване. Много войници си правят татуировка на черна роза след като се върнат от война или след като ги размине смъртна опасност.
Смисъла на черната роза не е само мрачен. Пък и за всеки човек тя може да значи нещо съвсем различно.