Хомеопатичен cправочник на д-р Юрукова – Разтваряне на жлъчни камъни без операция

3
Добави коментар
r2r
r2r

Разтваряне на жлъчни камъни без операция

Жлъчните камъни са втвърдени отлагания от холестерол, жлъчни соли и билирубин в жлъчния мехур. Медицинският термин за това състояние е холелитиаза. Жлъчните камъни са най-честата причина за хирургично отстраняване на жлъчката.

Какви са симптомите?

Повечето хора с жлъчни камъни нямат никакви симптоми. Често холелитиазата се диагностицира случайно при ехографско изследване.
Пациенти, при които жлъчните камъни предизвикват оплаквания, съобщават за:

болка в горната дясна част на корема, която може да се излъчва към гърба болка между двете лопатки
Кой има по-голям риск да страда от жлъчни камъни: Фамилна обремененост – член на семейството с холелитиаза Жените страдат два пъти по-често от жлъчни камъни Наднормено тегло Висок холестерол Хранене с много мазни храни Бързо отслабване на тегло Възраст над 60години Какви са усложненията от жлъчни камъни?

Усложненията на холелитиазата включват:

Възпаление на жлъчния мехур (холецистит) Запушване на жлъчните канали и жълтеница Запушване на панкреатичния канал и възпаление на панкреаса (панкреатит) Повишен риск от рак на жлъчния мехур Диагностициране на жлъчни камъни

Най-честите тестове за откриване на жлъчни камъни са ехографията на коремни органи и компютърната томография (КT).

Хомеопатично лечение на жлъчни камъни:

Хомеопатията успешно разтваря малки и средно големи жлъчни камъни и често помага да се избегне операцията за отстраняване на жлъчния мехур. Хомеопатичните лекарства са с много ниска цена, сравнени с оперативно лечение или други медикаменти.

Хомеопатията осигурява бързо намаляване на болката при жлъчни кризи и може да се използва като средство за предотвратяване на нови. Хомеопатичните лекарства са на природна основа и нямат странични ефекти. Те са съвместими с традиционно предписваните лекарства на пациенти с други хронични заболявания – диабет, сърдечно-съдови заболявания.
При пациенти с отстранен жлъчен мехур хомеопатията може да намали храносмилателните им оплаквания след операцията.

Калкарея карбоника- фамилна обремененост за жлъчни камъни и камъни в бъбреците; склонност към наднормено тегло от детството, висок холестерол и 3-глицериди; хроничен запек. Бавен, муден и тревожен. Хелидониум – болка под дясно подребрие като болката се излъчва към гърба, болка под долния край на дясната лопатка Ликоподиум – Фамилна обремененост за жлъчни камъни и камъни в бъбреците; други хронични храносмилателни проблеми– гастрит, язвена болест, запек, висок холестерол. Подуване на долната част на корема след хранене. Получава жлъчни кризи най-често в късния следобяд. Раздразнителен, мрази да му противоречат, но прикрива гнева си. Натрум сулфурикум – многобройни и разнообразния заболявания – жлъчни камъни, хронична диария, бронхиална астма, ХОББ (Хронична обструктивна белодробна болест), затлъстяване, ставни проблеми, склонност към депресивни състояния. Изключително чувствителен към промените на времето и особено към повишена влажност. Нукс вомика – киселини, гадене, подуване на корема; жлъчни кризи със силни спастични болки; обичат хубавото хапване и пийване и често прекаляват с количествата; заседнал начин на живот; лесно се ядосват и са много нетърпеливи.

Хомеопатичното лечение разтваря жлъчните камъни и може да предотврати образуването на нови. Това е холистично лечение и затова лекува не само конкретното заболяване, но и цялостното състояние на организма.

&laquo Return to List

Tweet