Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » ВАЖНА КОМБИНАЦИЯ ЗА МУСКУЛНА МАСА

29
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

Има различни комбинации от суплементи за качване на мускулна маса и сила,но не всички имат желания резултат,защото кобинацията на хранителни добавки действа при всеки различно.
Комбинацията суроватъчен протеин,креатин и СLА,е тествана при редица атлети и наистина работи!
Суроватъчният протеин съставля­ва до 20% от протеина в млякото. Това е разтворимата част, което прави суроватъчния протеин бързо усвояващ се. Бързото усвояване означава бърза доставка на ами­нокиселини в мускулите. Това е една от причините суроватъчния протеин да е толкова ефективен за ускоряване на протеиновата син­теза в мускулите. Друга причина е, че суроватъчния протеин е богат на верижно-разклонени аминоки­селини, които включват изолевцин, левцин и валин. Левцинът е съществен за започване на проте­иновата синтеза в мускулите.
Освен това, суроватъчният проте­ин изолат, особено хидролизат съдържа голямо количество къси протеинови частици, които подпо­магат протеиновата синтеза и раз­ширяването на кръвоносните съдо­ве. Това означава повече приток на кръв към мускулите, а заедно с нея и повече хранителни вещества, кислород и хормони, също както и по-голямо мускулно напомпване
Приемай: около 20 г 30 минути преди тренировка и още 40 г до 30 минути след трени­ровка. Освен това, може да прием­аш 20-40 г между храненията.
 
Толкова много изследвания подкрепят ефективността на креатина, че почти няма нужда да се спори на тази тема. Изследванията потвърждават, че креатина е ефективен за увеличаване на мускулния растеж и сила. Креатинът действа чрез няколко механи­зма. Най-добре известна е способността му да снабдява мускулите с бързата енергия, от която се нуждаят по време на силова тренировка. Той действа и чрез задържане на вода към мускулните клетки. Това поддържа мускулите по­ пълни, което разтяга мускул­ната мембрана и води до пове­че растеж.
 Приемай :2до 5 г спреди и след тренировка.
 
Конюгираната линоленова киселина помага за намалява­не на подкожните мазнини, като в същото време увелича­ва мускулната маса и сила. Има доказателство, че СLА помага за повишена загуба на мазнини в областта на талия­та. Единият начин, по който действа е чрез потискане на ензима липопротеин липаза (LРL), който взема мазнини от потока на кръвта. С потискане­то му СLА предотвратява нат­рупването на мазнини и съдейства за изгарянето им за енергия.