Феновете протестират пред Арена Армеец (СНИМКИ) – SportVox

2
Добави коментар
sheri
sheri

Привържениците на българския волейбол продължават с протестните си действия срещу председателя на БФВ инж. Данчо Лазаров и всички членове на УС на централата.

Днес група от над 30-ина „негодници“ не влезе в зала Арена Армеец на мача на България срещу Португалия. Феновете решиха да поиграят волейбол пред залата, въпреки че имаха закупени билети за двубоя с иберийците.

Запалянковците играха до самия край на мача на „лъвовете“, а след него отидоха да поздравят момчетата и Радостин Стойчев. На бившия селекционер на България бе връчена листовката, която феновете раздават на всички, призовавайки ги да бойкотират мачовете от Световната лига.

Освен това привъжениците изпратиха Любо Ганев със скандирания „Любо, иди си“…

Ето и текста на листовката, който публикуваме без редакторска намеса:

ДА СПАСИМ БЪЛГАРСКИЯ ВОЛЕЙБОЛ!

Това специално послание е за теб, защото днес ти си тук да подкрепиш националния ни отбор по волейбол. Ние сме тук по същата причина, но няма да влезем в залата.
ЗАЩО?

• Кой беше отговорен за скандалите, които сполетяха капитана на националния ни отбор Пламен Константинов по време на Олимпиадата в Пекин през 2008 г.?
• Кой „посъветва“ отбора да загуби последния мач на Европейското първенство през 2011 г., за да избегне Русия като съперник?
• Кой създаде секс-скандала в националния отбор по волейбол за жени?
• Кой назначи служебен шампион на вътрешното ни волейболно първенство за мъже при съмнителни обстоятелства тази година?
• Кой от години държи в робство българските волейболисти и родните клубове? Кой създава феодален строй за младите ни спортисти през 21 век?
• Кой изгони по най-безцеремонен и недостоен начин треньори от световна класа като Силвано Пранди и Радостин Стойчев?
• Кой принуди звездата на отбора Матей Казийски да загърби мечтата си да играе на Олимпиадата в Лондон?
• Кой осакати единствения колективен спорт, който ни караше да се гордеем, че сме българи? Кой ни отне щастието днес да сме в залата и да скандираме имената на любимите ни спортисти?

ОТГОВОРЪТ НА ТЕЗИ ВЪПРОСИ Е ЕДИН – БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ ВОЛЕЙБОЛ

Ние – шепата негодници, по думите на председателя на федерацията Данчо Лазаров, а иначе – обикновени фенове като теб, ще се борим докрай, за да осигурим бъдеще на този спорт.

АКО МИЛЕЕШ ЗА БЪЛГАРСКИЯ ВОЛЕЙБОЛ – ПОДКРЕПИ НИ!

– ПРОТЕСТИРАЙ преди мача България-Германия на 1 юли, неделя, от 17:00 часа, пред сектор „В” на зала „Арена Армеец София”.

– БОЙКОТИРАЙ! Ела пред залата по време на мачовете от Световна лига и ясно заяви гражданската си позиция с искане на оставките на всички от управителния съвет на федерацията.

– НЕ КУПУВАЙ билети за мачовете от Световната лига.

БЪДИ ЕДИН ОТ НАС!