Поне 2000 се включват в гей парада

2
Добави коментар

България
  

Поне 2000 се включват в гей парада

PlovdivWeek на 30/06/2012, 12:47

Снимка: vesti.bg

Хомосексуалистите излизат на ежегодния си парад в София

Очакванията са за 2000 участници на гей парада в София. Тълпата залива столичните улици днес. Против провеждането му се обяви вече православната църква и всички националистически организации у нас.Проявата ще се предава за първи път и в интернет.

Началната точка на шествието е паметникът на Съветската армия, а на финала участниците ще се върнат отново пред монумента, където ще има концерт с участието на български изпълнители, сред които Мария Илиева, Орлин Павлов, Поли Генова, Цветелина Чендова и момчешката банда Voice of Boys.

И тази година парадът ще бъде охраняван строго и няма да бъдат допускани хора, които носят чадъри, по-големи бутилки или някакъв вид оръжие, пише Стандарт.

По време на парада на протестно шествие излизат противниците на идеята.

Участник в „София Прайд” ще бъде и американския посланик Джеймс Уорлик. Дипломатът заяви, че е много щастлив от възможността да се включи в парада.

Трябва да изпратим послание, че всички сме еднакви пред Бог, трябва да се отнасяме с уважение и достойнство към всеки. Как да изживееш живота си е твое решение, сподели Уорлик.

Тагове:
българия
концерт
софия
протест
шествие
гейпарад