Татуировки със значение любов

1
Добави коментар
vladigeorgiev
vladigeorgiev

Любовта ни кара да правим странни неща едно, от които е да се татуираме, за да изразим своята обич. Този вид изкуство показва вечната и чиста любов. Напоследък изкуството на боди арт е навлязло в обществото чрез реалити предавания като LA ink. Холивудските звезди гордо показват татуировките си дефилиращи по червения килим. В древни времена чрез тях войните са изразявали лоялността си към племето. Тази тенденция я има и до днес. Някой хора се татуират, за да изразят вярността си към партниьора. Има различни татуировки, които символизират любов.

Сърце прободено от стрела

Най-известния символ на любов при татуировките е сърцето прободено със стрела. Това е така, заради мита за Купидон, който изстрелва стрели във сърцата на хората, за да ги накара да се влюбят. Някой обаче разбират този символ като болката от любовта. За да привлича татуировката погледите можете да оцветите сърцето в ярко червено, а да остявите стрелата черна.

Целуващи се делфини

Няма нищо по-романтично от целуващи се делфини на фона на залязващото слънце. Като символ на любовта може да се видят татуирани и два делфина, които са се сгушили един в друг и плуват в непосредсветна близост. В природата ще видите тези прекрасни създания, които плуват по двойки или на групи.  Те са най-добрия пример за съпричастност.

Claddagn сърцето

Сърцето Claddagn идва от ирландия. То е символ на любов и приятелсто. Днес то е придобило голяма популярност. То представлява сърце, обхванато от две ръце и върху него корона. Има още един вариян на тази татуировка и той е без корона. Използването на цветове при този вид любовни татуировки ще ги направи още по-вдъхновяващи, особено ако използвате ярки цветова.

Цветята

Червената роза е един от най-разпорастранените символи на любовта. Друг начин за изразяване на любов чрез цветя е да се татуира букет от рози с голяма панделка и над нея инициалите на любимия. Ако искате да бъдете малко по-мистериозни можете да използвате и жасмина. В древната хиндуистка религия, която произлиза от Индия, той е символ на любовта.

Митични богове

Римския бог на любовта – Купидон също е много интересен. Изобразяват го с лък и стрели. Доста честно при татуировките се използва и гръцкия бог на любовта – Ерос. Той също се изобразява с лък и стрели, но има малки крила на гърба. За да го направите да излежда още по-добре, можете да изрисувате и ореол над главата му.

Божиите ангели

Музиката и ангелите вървят ръка за ръка с любовта от далечни времена. За да изразите любовта си можете да си татуирате ангел, който свири на арфа. За да го направите да още по-интересен можете да го поставите да лежи върху рози. Също така можете и да си татуирате два свирещи ангела, за да покажете, че те заедно правят една мелодия.
По много различни начини чрез татуировки можете да изразите любовта си. Можете просто да напишете името на любмия си в сърце, да използвате някой китайски символ.