Как да отслабнем бързо, като ядем бавно !

1
Добави коментар
sdeath
sdeath

1
2
3
4
5

( 1 Глас )

Начинът , по който приемате храната е толкова важен, колкото и това, какво давате на организма си. Доказано е ,че хората с наднормено тегло ядат бързо. А храната трябва да се приема бавно, с удоволствие. Освен, че е много по-приятно, това ще ви помогне в борбата с излишните килограми, колкото и да не ви се вярва.

За да не си прави тялото запаси „за черни дни“, то трябва да свикне, че има редовен и сигурен източник на енергия. Яжте пет пъти на ден, но редовно – 3 основни хранения и две леки закуски между тях.

Обяд ? Поне 20 минути !

Яжте бавно. За трите основни хранения през деня отделяйте най-малко по 20 минути на всяко(закуска,обяд,вечеря), а за междинните закуски си определяйте поне по десет минути. Мозъкът има нужда от това време , за да достигнат до него сигналите от стомаха, че е сит. И още нещо – седнете ли да се храните, посветете се само на храната! Най-лесно се затлъстява от храна, която поглъщате, без да се усетите – вечеря пред телевизора, пуканки в киното. Вредно е също да похапвате, докато работите на компютъра или докато четете книга.

Да отслабнем бързо и трайно!

Не си позволявайте да хапвате калорични храни извън петте хранения дневно. Ако все пак много ви се прииска нещо сладичко, позволете си някой лек зърнен десерт или парченце-две шоколад. Дъвчете бавно и добре, съсредоточавайте вниманието си върху това.

Наблегнете на плодовете и зеленчуците

Всеки ден трябва да поемате зеленчуци от три до пет пъти(това означава поне при всяко основно хранене) и плодове от два до три пъти(например след две от основните хранения и при едно от междинните).

Други важни правила

Старайте се да избирате зеленчуци с по-тъмни нюанси на зеленото и червеното. Те съдържат повече естествени багрила и са по-полезни за организма ви. 
Прибавяйте към месото доматен сос или домати.
Добавяйте в супата картофи, зеле, грах, царевица и други зеленчуци.
Към печените картофи е добре да добавяте спанак, нискомаслена извара, гъби или домати.
Когато готвите зеленчуци, ползвайте минимално количество мазнина.