Бар “LA PLAYA” във Варна с изцяло обновен интериор и безкомпромисна система за озвучаване

7
Добави коментар
Fame.bg
Fame.bg

На 01.06.2012 (петък) официално стартира изцяло обновената клубна дестинация на варненския плаж – бар „La Playa“.

Освен на новия интериор, посетителите на заведението имат възможността да се насладят и на мекия, динамичен и безкомпромисен саунд, гарантиран от световните лидери в областта на професионалното хай-енд озвучаване Martin Audio и осигурен от екипа на техните официални представители за България – фирма „Империя АВ“.

На място са монтирани 8 бр. сателити AQ8, разпределени в 3 зони – закрита част, предна открита част и закъснителна линия, която покрива най-отдалечените места на плажа. Четирите бас колони AQ212 са разпределени в границата между откритата и закритата зона. Силовата част се състои от усилватели МА2.0 и МА3.0 – по два броя от всеки модел, управлявани от цифров контролер DX1.5. Съществена роля за постигане на студийното качество на звука играят инсталираните посребрени сигнални и силови кабели на Van Damme. Спецификацията на DJ оборудването, доставено от „Империя“, включва два броя от най-новия модел плейъри Pioneer CDJ850, които направиха в „La Playa“ своята клубна премиера за България и миксер Allan&Heath Xone:42.

Милен Минков от мениджмънта на бара сподели: „Търсихме аудио система, която да предлага мек и равномерно разпределен лаундж звук, но в същото време с лекота да придава сила и динамика на всеки DJ или лайф пърформънс. След кратка демонстрация на място бяхме твърдо убедени, че Martin Audio е единственият избор, който може да ни предложи тази сложна комбинация и то на достъпна цена! Конфигурирането и разпределението на системата се оказа неочаквано бързо и лесно.“

За откриването на новия сезон домакините бяха поканили музикантите от Three-O-Five, които за пореден път с огромна лекота разгърнаха огромния си музикален потенциал и доказаха, че са фънки и соул недостижими. Още на саунд-чека коприната в гласа на Майкъл Флеминг „изпусна“ репликата: „Отдавна не се бях чувал да звуча така“, а виделият почти всичко в „бизнеса“ DJ ilko не можа да изтрие усмивката си цяла вечер, „засаунден“ между мониторите на Martin Audio. „Оказа се, че в тази система новият ми контролер на Traktor може с лекота да генерира търсените от мен хармонии и положителни вибрации!“, сподели той.

Още на втората вечер „La Playa“ направи първия голям подарък към клубно ориентираните си клиенти. Около 00:30 часа зад грамофоните застанаха Silicone Soul.

Изключително големият интерес към групата препълни „La Playa“ с над хиляда души. Въпреки екстремните условия, настроението на клабърите не беше помрачено от типичните за аналогични партита „недъгави“ баси и изкривени височини в саунда. Стегнатият и динамичен сет, подправен с елегантна работа с миксера, включваща корекции на ниски и високи честоти в процеса на самото миксиране, затвърди реномето на бандата като безкомпромисни професионалисти.