Основни правила в кухнята

31
Добави коментар

Важни съвети за начинаещи готвачи

Винаги по време на готвене бъдете гладни. Това го спазвайте от чисто психологически аспект. Именно тогава може да вложите цялото си старание и любов.

Ако сте сити най-верпятно това би повлияло на вашият хъс към готвенето. Разбира се някои ще се подсмихнат над това, но ако трябва да бъдем сериозни основното правило за всички готвачи е да приготвят ястията с желание и позитивно мислене.

Едно от важните свойства на храната е да попива от енергията на готвача и от там зависи и крайният резултат. Има много голяма връзка между готвенето и музиката например.

И в двете науки има голяма доза творчество и красота, като целта е да зарадвате не само себе си , но и другите за които е приготвена храната.

Повечето известни готвачи споделят, че вдъхновението по време на готвене им идва от вътре, то трябва да се усеща без да е необходима предварителна подготовка.

Дори и да готвите с готварска книга под ръка, винаги има един момент на импровизация (понякога стават и гафове).  Именно тогава се прибягва до триковеи и фокуси за замазването на положението. И един последен съвет към мъжете начинаещи кулинари.

Макар , че кухнята и готвенето са като цяло женски преоритет, не е зле да помагате понякога. Грешка е да се казва „Това не е за мъже и не мога да го направя”.

Всичко е въпрос на рутина и се изисква доста време и усилие от ваша страна. Дори и най-добрият готвач е преминал през доста гафове и провали.

Нали това е и смисъла на цитата „опит-грешка”. Ако и при вас се случи да сгрешите непоправимо в приготовлението на някое ястие – не се ядосвайте, а се посмейте на воля.

Направете така, че трагичната ситуация да я превърнете в комична, самоиронията в повечето случаи помага дори и в спешни случаи.