5 страхотни плажни дестинации в Латинска Америка – тема за Америка – Idi.bg

69
Добави коментар
tao
tao

Има нещо магическо в цветовете на Карибско море, което кара погледа да остане втренчен с часове в пейзажа. Като се добавят искрящо белите пясъчни ивици, палмите, които се идеални за опъване на хамак и възможностите за водни спортове, които са в изобилие, се получава кътче, което много хора наричат рай на Земята. Много от островите вече са световноизвестни дестинации, в резултат на което са построени пътища и хотели, които осигуряват удобство, но носят опасност за островната девствена природа.

Има много причини, заради които си заслужава да отидете в района на Карибите. Плажовете не са препълнени с хора, а възможностите за почивка са в изобилие. Можете да карате сърф, да разглеждате археологически обекти и да се отдадете на релаксация. Дългата брегова ивица обхваща няколко държава, което значи че имате голям избор от дестинации.

1. Бокас дел Торо, Панама

 

Ако търсите плаж, който не гъмжи от хора, които се борят за всеки сантиметър на пясъка, това е правилният избор. Този малък архипелаг е съставен от шест острова и е все по-търсена дестинация, а се намира само на 32 км от границата с Коста Рика. Остров Колон е най-населеният остров от архипелага и на него е разположен град Бокас. Когато става въпрос за девствени плажове, Бока дел Драго на остров Колон е страхотно кътче, което можете да асоциирате с океанска идилия. Палмовите дървета лежат на плажа и докосват полупрозрачните води като създават усещане за релаксация. През последните години се наблюдава развитие на туризма, но въпреки това хората са успели да запазят и съхранят уникалната идентичност на природата в областта.

2. Пуерто Виехо де Таламанка, Коста Рика

Има нещо отчетливо афро-карибско в малкия град Пуерто Виехо. На съвсем малко разстояние от границата с Панама, можете да се разходите по главните улици, да се опияните от ароматите на кокос и да опознаете креолската култура. Този град предлага възможности за релаксация в големи порции. Пуерто Виехо става прочут благодарение на известния за сърфистите Салса Брава, който обаче не е за аматьори в този опасен воден спорт. Комбинация от големи и разбиващи се вълни с коралови плитчини, Салса Брава не е дестинация за хора, които не са подготвени физически за сърф. Можете да практикувате гмуркане с шнорхел или да отидете в късния следобед или вечер на плажа, и да прекарате вечерта около огъня, докато отпивате от коктейл с тръстиков алкохол.

3. Исла Мухерес, Мексико

Исла Мухерес е разположен близо до бреговете на полуостров Юкатан и карибския бряг, само на 11 километра от Канкун. Той е едва 8 километра дълъг и по-малко от километър широк. Регионът е относително отдалечен от тълпите, въпреки близостта на известния курорт, който привлича любителите на жарките слънчеви плажове и древната култура на маите. Плажовете са уединени и са изпълнени с традиционния за Мексико екзотичен чар. Възможности, които се предлагат на туристите, има много – гмуркане, разходки, исторически забележителности. Когато ви омръзне да гледате плажовете, можете да се разходите до древните руини на маите и да се запознаете с тяхната култура и история. Върнете се по залез слънце на плажа, за да видите как червената окръжност на слънцето докосва морето и как се образува ослепително нощно небе.

4. Ислас да ла Баия, Хондурас

 

Тези, които харесват да се гмуркат във водите на океана, много добре знаят, че това е второто най-добро място за гмуркане в света след Големия бариерен риф. Трите острова – Роатан, Утила и Гуана, са предпочитани от туристи, които не разполагат с много средства за ваканция или не залагат на лукса. На остров Утила се провеждат най-евтините курсове за гмуркане в областта на Карибския басейн. Въпреки че повечето хора посещават областта заради гмуркането, има много други начини за забавление. Ако си падате по авантюристичните ваканции, можете за няколко да се пробвате да живеете като Робинзон Крузо на отдалечен пясъчен риф.

 5. Царевични острови, Никарагуа

 

Ако дефиницията за тропически остров е изолирано място с кристална вода, в което могат да се видят разнообразни растения и животни, значи тази дефиниция отговаря напълно за Царевичните острови. Двата острова – Голяма Царевица и Малка Царевица са сравнително отдалечени от модерния градски живот и от континенталната суматоха. Малкият остров може да се обиколи пеша в рамките на един час, а на големия остров можете да изпробвате разнообразие от водни спортове или да се разходите по периферията на джунглата, където тя се среща с водите на океана.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 1780 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност