Новини и Статии » Фитнес » Здраве » Диети » Цитрулин Малат (Citrulline Malate)

45
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

Защо цитролин малата се включва в повечето азотни бустери и какви са ползите му за организма?
 
Препоръчани продукти цитрулин малат цена:
  AMIX CitruLyn      Xtend NEW Formula,   OX Shock,    Alkaly-X    
PRIMAFORCE Citrulline Malate    AMIX CellEx 
Цитрулин Малат е аминокиселина свързана с малатна киселина.Цитрулинът е много търсен суплемент в спортните среди,тъй като е ефективен прекурсор на азотния оксид, подобрява васкуларизацията в тялото и подпомага напомпванета на мускулите. Цитрулин Малат засилва енергия и издръжливостта, спомага за покачването на силата и възстановяването. 
Цитрулин малатът играе важна роля представянето при аеробна тренировка. Той съдейства за премахване на млечната киселина, която се натрупва в мускулите като резултат от мускулните контракции. 
Този продукт също има важното свойство да намалява мускулната умора,повишава енергията и подобрява метаболизма !
Цитрулин се смята за  прекурсор на аргинина, който поддържа производството на NO в организма. Това означава, че и двете съставки са много съществени  за мускулното представяне. 
Цитрулинът е неесенциална аминокиселина  и може да бъде открит в ДИНЯ,месо,мляко,яйца,бобови растения и други богати на протеини хранителни източници.
 
Цитрулин малат действие:

Citrulline Malate се счита за една от ефективните добавка, която помага за отстраняването на млечната киселина, образувана в мускулите,като  резултат от мускулните контракции,така увеличава притока на хранителни вещества и кислород към мускулите;

Цитрулин Малат е суплемент,който е многофункционален.Той представлява органично съединение, борещо се с токсини, съдържащи аминогрупи. Без негово съдействие са почти невъзможни процесите на детоксикация на чернодробните клетки от амоняк.

Едно от най-важните свойства на аминокиселината Цитрулин Малат  е внасянето на допълнително количество аргинин в клетките,което веднага повлиява продукцията на азотен оксид.В спорта и по точно във фитнеса и бодибилдинга е широко използван ,защото подобрява азотния баланс,тоест оптимизира притока на кръв чрез превръщане на L-аргинин.

Прием на цитрулин малат пази сърдечно-съдовата система.

Цитрулин малат в комбинация с аргинин и орнитин,чувствително увеличава нивата на растежния хормон и инсулин

Цитрулин малат прием води до значително намаляване на усещането за умора, повишава производството на АТФ по време на интензивна тренировка и сравнително бърза намалява  времето, необходимо за възстановяване след тежки физически натоварвания.

Мнение за Цитрулин,че приеман  заедно с аргинин и орнитин играят особено важна роля в дезактивирането на силно токсичният амоняк се ,който  се превръща в урея.

Потребители на цитрулин малат primaforce споделят мнение ,че повишава производството на енергия, подобрява значително силовата издръжливост и въстановяването след тренировка

Друга изпробвана и много ефективна комбинация е прием на бета-аланин + таурин + цитрулин малат,с която вашата тренировка ще бъде на макс!

Подобрява метаболизма на организма прием на Citrulline Malate

Стимулира имунната система, споделят в цитрулин малат форум,защото повишава съпротивителните сили на организма;

Редуцира състоянията на стрес и умора прием на Цитрулин Малат прах.
 
 FHL.BG  ви предлага следната информация,която ще ви бъде от полза по темата: