Соларни пеперуди – слънчевата енергия вдъхновява любителите на природата

1
Добави коментар
vennito13
vennito13

Пеперудите са едни от най изящните насекоми, които по своята красота и елегантност напомнят свободата на полета на птицата и изобилието на окраската на пауните. За съжаление те са безкрайно свободолюбиви и е трудно да останем  в тяхно присъствие за дълго, а що се отнася до наслаждаването на техните крехки крила у дома- можем честно да си признаем, че е напълно невъзможно. Но не и днес.

Последното изобретение, което изумява всички привърженици на пеперудите позволява да се любуваме на пърхането на ефирните им разноцветни крилца и от комфорта на собствената ни градина и дори, защо не от дивана в хола. Уникално пресъздадените модели на тези красиви същества наподобяват напълно хармоничната визия на техния прототип. Полетът учудва със воята спонтанност и естественост, а за неговото реализиране не е необходимо нищо повече от директни слънчеви лъчи. Соларните пеперуди, задвижвани от 100% слънчева енергия, са един приятен акцент за всеки дом и градина. Саксийните цветя събират повече погледи и изглеждат още по-ароматни и богати с двойка трепкащи пеперуди над листата им.

Трудно е за неподготвен наблюдател да направи разликата между соларни пеперуди и реалните танцуващи над цветята такива, още повече, че окраските на соларните пеперуди са също толкова уникални и преливащи на изобилие багри и шарки. Всеки любител на природата ще остане удивен колко лесно може да внесе късче от нея у дома си, без да застрашава свободата на уникалните символи на изяществото – пъстрите пеперуди, които всяко дете обича да гони под слънцето.