Виктор Азманов връчи купата на Костадин Костов – ШУМ.БГ – Електронният вестник на Шумен

5
Добави коментар
ameda
ameda

Виктор Азманов, който е майстор на бойните изкуства и възпитаник на легендарната школа Шао Лин, връчи купата на българския боец Костадин Костов, победител в полуфинал от Superkombat World Grand Prix.
Гала-вечерта на Суперкомбат се проведе в събота в Двореца на културата и спорта във Варна.
В зрелищния боен турнир, провеждащ се по правилата на К1, участваха състезатели от 10 страни, между които Франция, Хърватия, Румъния, Беларус, Великобритания, Турция.. България бе достойно представена от Костадин Костов и състезателя на софийския клуб „Fight Spirit“ Кольо Иванов.
Победителят в полуфинала в категория „+96“ Костадин Костов, идва от клуб „Хера“ – Стара Загора. Костов е световен шампион по „муай тай“. В полуфинала на Суперкомбат във Варна той победи Рогава Тцотне от Украйна. Още успехи и престижни награди пожела на шампиона председателят на Българо-китайската камара Виктор Азманов, който бе особено щастлив да връчи купата именно на роден спортист. На финалния двубой Костов срещна румънския състезател Бенджамин Адегбуй, като загуби след особено атрактивна битка. Другият български боец Кольо Иванов загуби в SUPER FIGHT от друг румънец – Редуан Кайро.
Общо девет срещи се изиграха в рамките на официалната програма на турнира. Битките, преминали при огромен интерес и на световно ниво, се излъчваха на живо от редица телевизионни канали. В надпреварите участваха утвърдени имена в К1. Сред бойците имаше представители на превърналата се в нарицателно холандска школа Chakuriki, основана от Том Харинк, сочен за най-добрия треньор по бойни спортове в света. Харинк, който лично пристигна във Варна за гала-вечерта на Суперкомбат, прекара голяма част от времето си в компанията на Виктор Азманов. Двамата проведоха дълъг разговор за бъдещето на бойните спортове, както и за нивото на подготовка на българските бойци. /БГНЕС