Кевин Ричардсън в Кралството на Белия лъв (The Kingdom Of The White Lion)

96
Добави коментар
monito_vr
monito_vr

Животинския бихейвиорист Кевин Ричардсън е роден в Йоханесбург, ЮАР през 1974 г. и е един от малкото хора, които не се страхуват да отглеждат някои от най-опасните животни – лъвове, леопарди и дори непредвидимите хиени. 

Изумителната му връзка с големите котки не е случайна. Кевин още от бебе е обичал всички животни. На 3 годишна възраст той е отглеждал щурци и жаби под леглото си, а като дете се е грижел за множество животни, прекарвайки повече от времето си в задния двор. След смъртта на баща си Кевин окончателно се насочва към зоологията и в последствие записва да учи специалността в университета. Разочарован от повтарящите се уроци по морска биология, вместо за бозайници, той напуска след две години.

Ричардсън започва съзнателния си живот вярвайки, че той никога няма да се занимава професионално с животни, а ще се отдаде на тях като хоби. На 23 има възможността да работи с две шестмесечни малки зверчета Тау и Наполеон в парка Лион близо до дома си в Йоханесбург, с които и до ден днешен се занимава, макар те вече да са израснали.  

Кевин прекарва по-голямата част от лъвската си кариера в парка Лион, след което се премества в резервата „Кралството на Белия лъв“ (The Kingdom Of The White Lion). Въпреки, че е самоук зоолог, той не се поколебава да пренебрегне много правила за безопасност, отнасящи се до лъвове, както и да разсее много митове за тяхното обучение.   

Територията на парка е близо 650 хектара и освен лъвове могат да се срещнат леопарди и хиени, но любимци му остават царете на животните. Всички те живеят около устието на Crocodile River, в чиито води Кевин плува редовно в компанията на 185 килограмовата лъвица Мег, която е отгледал от малка заедно с още седем от гигантските котки. Прилагайки необичайни методи за комуникация с хищниците, зоологът е успял да постигне невероятни резултати. Освен че плува с тях, той без притеснение остава от време на време да пренущува сред зверовете под открито небе. Въпреки, че ги обсипва с много любов, занимава се с всеки поотделно, говорим им, не забравя кои са те и преди всичко се отнася с нужния респект.    

През времето, когато Кевин е работил с тези опасни животни, той се е научил да разчита на интуицията си, а не на статични правила. Много бързо е усвоил дебнещите го опасности, когато е сред тях, но въпреки това не липсват и уроци, които ще помни за цял живот. Такъв е сблъсъкът му с 4 годишен агресивен мъжки лъв, който го заковал на земята и започнал да го хапе докато пасивното отношение на Кевин не го накарало да престане. Именно тази случка го накарала да се вслушва в интуицията си и да остава далеч, ако нещо не е наред.

Hobyto.com