Есенен венец от текстилни листа

3
Добави коментар
artandblog
artandblog

Ако към края на есента, тя вече ви липсва имаме решение за този проблем и то е да си направите венец за стена с красиви есенни листа. Плюс това можете да използвате различни по вид материали – плат, хартия, филц и т.н.

Необходими материали:

– кръгла форма за венец

– плат

– боя

– шевна машина

– лепило

Инструкции:

Оцветете с боя формата на венеца или я облепете с хартия/ плат. Докато съхне използвайте времето да си щамповате цветни есенни листа върху бял текстил. Ако нямате готови щампи, можете сами да си направите от картоф. За богатство на венеца е добре да си направите поне 3 размера и 3 вида листа.

При условие, че венеца няма да се пере можете да използвате дори темперна боя. След като и те изсъхнат е време да ги изрежете. С малко количество от тях залепете върху венеца. А останалите ги групирайте по две (малко върху голямо) и смело зашийте на машина, както е показано на картинката. Колкото по-криво го правите, толкова по-артистично ще изглежда. Ако нямате шевна машина или просто не обичате да шиете отново има решение – залепете две листа и продайте контраст като рисувате с черна боя или текстилен маркер отгоре.

Когато имате доволно достатъчно количество материал за покриване на венеца започнете със залепването. Старайте се да редувате листа с различни големини и цвят, за да може визуално да е по-шарен венеца. Когато сте удовлетворени от резултата можете да окачвате и да се похвалите. Източник: alisaburke

Други идеи за венец:

Сподели:

tweet

Tags: ВенецДекориранеЕкоесенИдеиНаправи си самот платтекстилУкрасахендмейд