Съвети за попълване на автобиография за работа.

2
Добави коментар

CV за работа в чужбина

В днешните трудни времена да си намери човек мечтаната работа е въпрос на късмет и щастие. Ето защо, когато започнете да търсите и да се представяте, това трябва да стане по един уникален начин, който ще ви спечели най-малкото инервю. Което никак не е малко. И поради естеството на икономиката тук, много хора са се ориентирали към работа в чужбина. Но как да се представим на един  работодател в чужда страна? Ще кажете, че за една чистачка едва ли е нужно, но все пак трябва да се запознаете със своя работодател. Ето защо е необходимо да напишете едно CV или още известно като автобиография. И макар да има установен един европейски формат за това, то за всяка страна има някои особености.

Преди всичко е нужно да се представите като напишете своите имена и начин за връзка – телефон, имейл. Такива програми като скайп и други чат приложения бихте могли да добавите само, ако изрично е упоменато в обявата за работа.

Освен  в зависимост от позицията, за която кандидатствате се и съставя различно CV. Например за медицински работник в Малта, това, което може да ви поискат като данни са трите имена по лична карта, позиция на която сте работили, контакти за връзка – телефони, адрес. Също така езици, които владеете, предвид това, че в Малта специално има възможност за комуникация на различни езици. Естествено позициите, на които сте работили и вашето образование, което за целта трябва да е медицинско.

Далеч по-подробна информация се изисква за едно CV за Au-Pair в Англия. В предвид това, че ще се занимавате с деца, вашите работодатели ще искат да знаят предварително всичко за вас. Имена, адрес, мейл, местожителство, местораждане, братя, сестри, родители и техните националности, вашата националност и религия, обяснение на взаимоотношенията във вашето семейство с родителите – близки ли са те, доколко се разбирате помежду си. Какъв опит имате с деца, ако нямате свои, какви са степените ви на образование, какво е вашето здравословно състояние и дали нямате хронични заболявания. Пушите ли, пиете ли и много други. На практика абсолютно всичко за вас. И това е нормално – все пак ще гледате деца.

Ето защо е много важно и самото CV. Затова преди да потеглите „навън“ си подгответе нужните документи за работа.