Хирон и Лилит в астрологията | КАРМИЧНИЯТ КРЪГ | СВЕТЛАНА ТИЛКОВА – АЛЕНА | ХОРОСКОП

1
Добави коментар
karmkrag
karmkrag

Хирон и Лилит в астрологията

09 юли 2012
Светлана Тилкова – Алена
Астрология и номерология
2956 
Коментарите са изключени

ХИРОН

Всеки, проявил интерес към Хирон, знае с какво планетата е грабнала съзнанието на учените. От една страна, спорът, който ще продължава още дълги години, дали Хирон е планета, планетоид, астероид или комета – от друга страна – нетипично малкият й диаметър. Има и трета страна, мамеща учените да я изследват, която в никакъв случай не трябва да се поставя на последно място – орбитата на Хирон, разположена между Сатурн и Уран, дарява планетата с уникалност. Можем да сравним присъствието на Хирон с РАЖДАНЕТО НА ЕДИН ТРИЪГЪЛНИК НА СЪГЛАСИЕТО МЕЖДУ ТРИТЕ ПЛАНЕТИ.

Хирон има обиколно движение, приблизително в продължение на 50 земни години, като се доближава неизменно до своите два върха на триъгълника – Сатурн и Уран. Орбитата му е нестабилна, затова през следващите 2 хилядолетия той ще запази известното ни положение, след което отново ще създаде работа на астрономите. Тази е причината, която определя неговата позиция в тесния интервал от 1500 години преди новата ера до 4000 години след новата ера, когато отново ще се скрие зад Слънцето. Извън посочените времеви граници поради неизучената му до момента орбита характеризирането му е невъзможно.

Положението на Хирон между Сатурн и Уран се приема за неестествено. Заради него астрономите са склонни да го нарекат планета. Той пресича за известно време орбитите на двете планети и не случайно е наречен още и посредник между тях.

Естествено Хирон има своето място и в астрологията. Както всяка планета изисква своето време, за да бъде установено въздействието му върху живота на хората, техния характер и върху събитията, свързани с разположението му в звездната карта. Хирон оказва влияние и в домовете на отделните зодиакални знаци. Образува аспекти с планетите и повлиява техните характеристики. Може да стане причина за неочакван обрат не само в живота на отделната личност, но и върху развитието на събитията в държавен и планетарен мащаб.

Хирон не дарява чудеса и откровения, както правят планетите от четвърто ниво, но има силата да изведе човека извън границите на всичко онова, определено като здрав разум и нормално възприемане на света, като му показва неща, трудно осъзнавани от хората като реално съществуващи. Новият и различен поглед и светоусещане дарени от Хирон, оставят своя знак както върху живота на обществото, така и върху нашата душевност и вътрешен мир.

В обществения живот Хирон дава шанс за откриване на невероятни начини, водещи до изход от на пръв поглед безизходни ситуации. Дарява ни с неочаквано стечение на обстоятелствата и лесно преодоляване на житейските изпитания. Посочва ни онова, което доскоро ни се е струвало невъзможно да се случи, но след като стане реалност, започваме да прозираме и другата страна на битието ни – невидимата, свързана със законите на кармата, които Хирон ни учи да спазваме. Ето това е чаровният Хирон.

ЛИЛИТ
(Черната Луна)

Черната Луна, позната ни още като Лилит, има своето важно място в тълкуването на хороскопа, още повече че нейните характеристики са преплетени и с общи тълкувания за Лилит и Хирон.

Засега Лилит все още си остава едно малко изучено влияние, поради факта, че не е плътно космическо тяло, а сянка. Но… не се подсмихвайте пренебрежително. Нейната ефирност е лъжовна и начинаещият астролог се подвежда лесно, омаловажавайки изключителното й въздействие.

Присъствието на Лилит в хороскопа води до много противоречия, загадъчност и негативизъм. Макар и трудно, днес все повече астролози започват да отделят внимание на Черната Луна, тълкувайки влиянието й – и с право, защото само ако успеем да осъзнаем значението й, ще можем да дадем обяснение на някои бариери, които се появяват в живота ни и го объркват неочаквано до невъзможност да бъде коригиран.

Стремежът на Черната Луна е да консумира енергия за себе си или да тласка планетите към отдаване на енергия, която тя да поглъща. Тази е и причината, поради която планетите, към които се е прилепила в определен момент, имат по-голяма интензивност и плътност на влияние. Въздействието на Лилит нарушава обективното усещане за времето, което или се забавя, или се ускорява.

Лилит оказва влияние върху свободния избор и ни пречи да следваме волята на Създателя. Засилва желанието за своеволия и стремежа към неспазване на Вселенските закони. Въпреки че Лилит често е носителка на шанс да коригираме кармичните си грешки, не допуска компромис. Повлиява или активната, или пасивната страна на знака, в който е в момента на засиленото си въздействие. От нас зависи дали ще успеем да намерим сами компромиса и се отърсим от кармичния си товар, или ще заслужим още по-голям.

Когато в живота на даден човек няма реална изява на качествата, заложени от неговия зодиакален знак, поради засиленото влияние на планетите или на техните аспекти, които ги притъпяват, той със сигурност лесно ще попадне под влиянието на Черната Луна, без значение в кой знак от рождения му хороскоп се намира тя.

алена, астрология, лилит, планети, хирон

tweet