Маска за коса с кафе видяна 9235 коментари 2

1
Добави коментар

Маската с кафе дава наистина прекрасни резултати върху косата.

Кафето ободрява безжизнената коса и я прави блестяща и ярка. Маската обаче не е подходяща за блондинки, тъй като може да придаде по-тъмен цвят на косата.

Маска със зехтин и кафе

* зелен зехтин extra virgin;
* прясно смляно кафе.

Зехтинът подхранва кожата на скалпа и възстановява косата, докато кафето има почистващ ефект и придава блясък на косъма. За маската използвайте най-качествения зехтин, с който разполагате. За предпочитане е да е нерафиниран и студенопресован, с характерен зеленикав цвят и приятен мирис. В сместа можете да добавите и ефирно масло от портокал или лимон за повече блясък.

 

Приготвяне:

1. Затоплете на водна баня зехтина, без да го сгорещявате.

2. Добавете прясно смляното кафе и разбъркайте добре, докато сместа не стане на полутечна каша. В този момент можете да капнете няколко капки портокалово масло.

3. Нанесете маската на влажна коса по цялата дължина на косъма. Увийте главата си с прозрачно фолио и оставете маската да действа 30 минути.

4. Измийте старателно косата и я изсушете по нормалния за вас начин. След миенето можете да изплакнете с разтвор на ябълков оцет. Той ще заздрави косата и ще й придаде блясък.

Маската с кафе е желателно да се прави поне веднъж седмично, най-добре вечер преди лягане. На сутринта ще чуете много комплименти за прическата си!