Кой смее да се застъпи за Фалун Гонг и защо?

2
Добави коментар

Ани У, Епохални Времена (Epoch Times)
06.02.2015

Tweet

Кой смее да се застъпи за Фалун Гонг и защо?

Писмо-апел за Фалун Гонг практикуващ незаконно арестуван от властите, подписано и с пръстови отпечатъци от над 70 жители на община Уеншингджяюан (Wenxingjiayuan), област Капинг (Kaping), Тангшан (Tangshan) Сити, провинция Хебей (Hebei). (Minghui.org)

Над 100 съседи се притичат в защита на практикуващ Фалун Гонг, който бива арестуван в дома си в Тангшан (Tangshan) Сити, провинция Хебей (Hebei), според доклад на Minghui.org , новинарски сайт на Фалун Гонг, който публикува първа ръка доклади за преследването на практикуващи тази медитативна практика в Китай…
 

Сутринта на 9 юни над 10 полицаи от районното полицейско управление на Кайпинг (Kaiping) влиза в дома на 58-годишния Ли Джен (Zhen) и съпругата му Уанг Шиулан (Wang Xiulan). Полицията арестува Ли и след това започва да претърсва дома, без да покаже заповед за обиск, съобщи Minghui.
 
Съпругата на Ли извикала за помощ през отворен прозорец: „Елате бързо, елате да видите! Бандити са на втората врата, стая 202. Моля ви, елате да ни спасите.“
 
Над 100 съседи пристигнали в защита на г-н Ли. Полицията го извела навън само по долно бельо. Съседите формирали човешка стена, за да предотвратят полицията да отведе Ли и шумно питали защо полицията иска да арестува такъв добър човек.
 
Жителите казали на полицаите, че Ли, който е живял в община Уеншингджяюан (Wenxingjiayuan) с десетилетия, често е помагал на хората в нужда. Те разказали за инцидент през лятото на 2010 г., когато някой паднал в реката, а минувачите гледали и не правели нищо, докато Ли дошъл и веднага скочил във водата и извадил жертвата на брега.
 
Сблъсъкът между жители и полиция продължил близо два часа, според Минхуей. След като полицията в крайна сметка успяла да отведе Ли жителите изготвили съвместно писмо-апел. Още на момента повече от 70 души подписали писмото с техните имена и поставили пръстови отпечатъци.
 
Съсед казва: „Г-н Ли е наистина добър човек. Той помага всякога, когато някой се нуждае от помощ. Той е в беда. Не трябва да мислим само за себе си. Ние смятаме, че той е добър човек.“ Друг съсед твърди: „Смея да заявя това на всеки, който ме интервюира“, съобщава Минхуей.
 
Ли и съпругата му Уанг са били преследвани от местните власти повече от десетилетие, според Минхуей.

През 2001 г. Ли е бил арестуван за доставка на две писма в градското Апелационно управление на Кайпинг, обясняващи практиката на Фалун Гонг и преследването й. Властите го задържат в Център за задържане №1 на Тангшан за срок от девет месеца. Там той е измъчван, включително принуждаван да стои в продължение на дълги периоди от време без да спи, и обливан със студена вода през зимата. Ли също е задържан в Центъра за промиване на мозъка на Кайпинг, където охраната го е измъчвала в опит да го накара да подпише декларация за отказ от Фалун Гонг.
 
През април 2002 г., Ли и съпругата му са били арестувани и задържани в Областната служба „Полиция“ на Кайпинг, където и двамата са били жестоко бити, причинявайки съпругата на Ли да изпадне в безсъзнание за два дни.
 
През октомври 2004 г. полицейското управление в Кайпинг арестува Ли и двама посетители, след като нахлува незаконно в дома на Ли. Ли бива отведен в принудителния трудов лагер на Хехуакенг (Hehuakeng) за една година, и след това прехвърлен в принудителния трудов лагер на Хандан (Handan). Той редовно е бил измъчван и в двата лагера, включително с електрошокови палки и бит с гумени пръти.

Медитативната практика Фалун Гонг (Фалун Дафа) придобива голяма популярност в Китай през 90-те години поради силно позитивния си ефект върху здравето на хората. Скоро след това управляващият режим в страната, начело с Джянг Земин по това време, открива, че броят на поддръжниците на това движение е достигнал 70 млн. души, което надхвърля броя на членовете на управляващата комунистическа партия. В същото време популярността на Фалун Гонг продължава да расте. Така през 1999 г. Джянг Земин обявява Фалун Гонг за незаконен в Китай. Репресиите и преследването на Фалун Гонг все още продължават, придружени от арести, затвори и изтезания, които в някои случаи водят до смърт.

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Хората осъзнали злата същност на комунистическата партия, нейната отрицателна и пагубна роля в историята на човечеството, имат възможност да осъдят комунизма и отстранят от себе си комунистическото клеймо – Белегът на звяра [The Mark of the Beast]…