Татуировка Феникс

1
Добави коментар
vladigeorgiev
vladigeorgiev

Татуировка Феникс

Главното значение на татуировката феникс е възкресението. Тази птица символизира прераждането или едно ново начало. Египтяните смятат, че феникса е символ на бог Амон-Ра. Птицата феникс е единственото същество, което се самоизгаря и се ражда от собствената си пепел. Смята се, че след 3 дена птицата възкръства от пепелта си, заради това тази татуировка се свърза и с християнството.

Значението на изпепеляващия се Феникс

Много често изобразяват птицата обхваната от пламъци. Самоизгарящия се феникс символизира и победата над смъртта или неприятностите на живота. Надигащата се птица е вариянт за изобразяването на животното, което също значи възкресение. Което значи, че няма значение колко трудно минало си имал, няма значение през колко трудни ситуации си преминал, няма значение колко хора са се опитвали да те съборят, ти все пак си излязал победител. Победил си всички предизвикателства на живота. Заради това, вярващите в Христовото Възкресение много често си татуират феникс.

Значението на татуировката феникс в Китай

Птицата феникс има голямо значение и в китайската митология и култура. В древен Китай императрицата е единствения човек, достоен да носи символа на феникса. Китайците вярвали, че птицата феникс е символ на женственост, сила, благодат. Дракона се смята, че представлява императора, а феникса императрицата. Комбинацията от тези две животни представлява Ин и Ян.

Другото значение на татуировката феникса

От гръцки език феникс се превежда като червено, което представлява огън. Евреите смятат, че единствено това същество се въздържа от изяждането на забранения плод. Те вярват, че тази птица предпочита да умре, пред това да съгреши. Той възкръсва от пепелта си след 3 дена, благодарение на своята саможертва. Японците наричат феникса „безсмъртната птица”. Римляните са изобразявали птицата на монетите си, което означава „Неумиращата империя”.
В кигата „Хари Потър и Стаята на тайните” тази магическа птица възкръсва от собствената си пепел и със сълзите си лекува рани.