Тайландска кухня

22
Добави коментар
yurix
yurix

Всяка страна има собствено ядро! – Първата мисъл, която се появява, когато се сетим за тайландското меню. Както в Индонезия, за приготвянето на повечето ястия се използват фъстъци, така и в Тайланд, ситуацията е подобна и се използва  кашу. Специфичното при тайландските ястия е, че е една порция се комбинират много различни вкусове. Вижте кои са най-известните тайландски ястия.

Ориз с ананас, кашу и пилешко

Що се отнася до ориза, дори и без допълнителни съставки, както е на снимката изглежда много апетитен. Обикновено, той се поднася под формата на пеперуда или сърце

Ориз с яйце и зеленчуци (моркови, спанак, царевица)

Орис със скариди

Най-известното и популярно ястие от ориз, юфка – е тайландския “Пад”. Към него се прибавят зеленчуци, лимон, морски дарове или пиле, яйца, смлени фъстъци и тайландски сос. Ако има късмета да опитате наистина добър тайландски “Пад”, без съмнение ще попадне в графа “любими”, веднъж и завинаги.

Алтернатива на  тайландския “Пад” може да бъде пържена юфка или ориз с морски дарове. Въпреки това, вкусът не е толкова наситен.

Яйце юфка със зеленчуци в сладко-кисел сос

Зеленчуци в сладко кисел сос

Тофу със зеленчуци и кашу

Миди в бял сос

Морски дарове с лук и чили

Зеленчукови пролетни рулца със сладък сос

Разнообразието от тайландски десерти в местните кафенета не е много голямо. Може би един от най-интересните ястия е печен ананас с мед

Банани с кокосово мляко и ориз

Аз съм Адриана – пътешественик, екскурзовод и мечтател. Обичам слънцето, непринудените хора, дългите разходки в планината, смеха, приключенията и усещането за свобода, което ми дават пътешествията. С други думи, живея за да пътувам и пътувам, за да живея. Latest posts by Адриана (see all)

Категории: Азия, Дестинации |
Етикети: Гастро туризъм, Тайланд |

Аз съм Адриана – пътешественик, екскурзовод и мечтател. Обичам слънцето, непринудените хора, дългите разходки в планината, смеха, приключенията и усещането за свобода, което ми дават пътешествията. С други думи, живея за да пътувам и пътувам, за да живея.