Фитнес и Здраве: КОМБИНАЦИЯ ЗА ПОВИШАВАНЕ ХОРМОНА НА РАСТЕЖА

43
Добави коментар
FHL.BG
FHL.BG

Тази аминокиселина има разнообразни ефекти върху ор­ганизма, като най-важния е повишаване нивото на хормона на растежа. Изследванията са показали, че при приемане на глутамин като суплемент, нивото на хормона на растежа се повишава след 90 минути. Предполага се, че глутамина сти­мулира продукцията на аргинин в бъбреците. Другият възмо­жен механизъм е чрез превръщането му в глутамат – мощен стимулатор на хормона на растежа.

Всеки човек има нужда да приема достатъчно количество аргинин, като групите с повишени нужди от тази аминокиселина са подрастващите деца, спортистите, хората с наднормено тегло и възрастните хора.Приемането на аргинин от трениращи хора може да подсили имунната система, като по този начин ще им позволи да тренират по-здраво и да избегнат неприятните последици на претренирането.L-аргининът участва в протеиновия синтез в организма. Подпомага заздравяването на раните, изграждането на мускули, производството на сперматозоиди, елиминирането на крайни токсични продукти на обмяната.

L-аргинин алфа-кетоглутарат (AKG) е условно есенциална аминокиселина, която е предшественик на азотния оксид, който разширява (отваря) кръвоносните съдове, за да се даде възможност за повече кислород и хранителни вещества да се доставят в мускулната тъкан. Чрез свързването на L-аргинин да AKG, превръщането на азотен оксид е увеличено и има максимално увеличаване на нивата на хормон на растежа в кръвта.

Аминокиселината гама-аминобутирова играе ролята на невромедиатор в организма. Има разнообразен ефект върху ор­ганизма, подобрява съня, когато се взема вечер и стимулира отделянето на хормона на растежа. Това е доказано при много изследвания, последното правено през 2008 година. Хора, ко­ито вземали Зг Габа преди тренировка повишават нивото на хормона на растежа 200% след тренировка и около 400% през време на почивка.

Алфа – глицерофосфорилхолин се получава от соев лецитин и всъщност представлява източник на холин. Подобрява ми­словната функция, повишава продукцията на ацетилхолин и стимулира отделянето на хормона на растежа

По колко  ,кога и как да приемате тези суплементи:

Глутамин -вземете 5-10гр. след тренировка
L-аргинин  или аргинин алфа-кетоглутарат (AKG) 2-3 грама преди тренировка
ГАБА -2гр преди тренировка и 1 гр. преди лягане
Алфа-ГФХ-300 мг с вашия предтренировъчен шейк и 300 мг. отново преди сън.