Конкурс за директори на 21 общински училища в Пиринско

1
Добави коментар

60 кандидати за директори на 21 общински училища в Пиринско са допуснати до участие в конкурса.

Комисия на Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград е допуснала всичките 60 кандидати за директори, тъй като са били с редовни документи. Първият етап провеждане на тест ще се проведе на 23 юли в Националната хуманитарна гимназия в Благоевград.

РИО обявяви конкурс за заемане на длъжността директор на 21 общински и 5 държавни училища на територията на Пиринско. В Благоевград за директорския стол в Националната хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий” са се кандидатирали 2-ма човека, за училището в село Брезница, в което повече от три месеца имаше протести срещу назначения до провеждане на конкурс Ангел Живков, желание да заемат директорското място са заявили 3-ма човека, за училището в село Крупник кандидатите са 3-ма. За спортното училище в Сандански се е явил само 1 човек.
Най-много желаещи за поста директор има в училищата в село Хвостяне, II ОУ в град Гоце Делчев и в Кресна – по 6 човека, а за СОУ с. Сатовча кандидатите са 7, каза Златанов. За Професионалната гимназия по икономика „Иван Илиев” кандидатите са 4, за Професионалната техническа гимназия „Ичко Бойчев” и Професионална техническа гимназия в Сандански кандидатите са по 1, Професионална гимназия по механотехника в Петрич и ПГ по туризъм и хранителни технологии в Разлог по 2-ма, уточни началникът на РИО Благоевград Ивайло Златанов.

До 27 юли ще се проведат и интервютата с представилите се добре на теста.