Димитър Иванов: Огнян Донев и Прокопиев се натискат за премиери

3
Добави коментар
alagin
alagin

Корпоративната власт прави груби опити да завземе държавното легитимно управление на Бойко Борисов.

Това заяви последният шеф на митичното 6-то управление на ДС Димитър Иванов пред ТВ7. Според него бизнесмените Огнян Донев и Иво Прокопиев искат да изместят Бойко Борисов от премиерския пост. „Бойко Борисов в последните 10 години се занимава със защита на държавността, а хора като Иво Прокопиев ходят на школа за министър-председатели”, категоричен е Иванов.

Той оприличи Меглена Кунева на политик от европейското корпоративно чиновничество. Шефът на вестник „Земя” нарече чиновници и хората от БСП, които на „Позитано” 20 само се борили за власт, пари и поддържали егото си, тъй като нямали платформа. Иванов коментира и педофилският скандал около Бойко Борисов и тенисистката Сесил Каратанчева, която обвини премиера в сексуален тормоз докато е била непълнолетна. „Това не е активно мероприятие, а елементарно мероприятие срещу Борисов”, категоричен е бившият ДС-шеф.

Той допълни, че  кабинетът допуска много грешки, които дават повод за лични атаки. „Честата промяна на решения и наченките на корпоративна държава са сред основните проблеми, които трябва да реши Борисов”, каза още Димитър Иванов.

Като един от директорите на Мултигруп, Иванов призна, че корпоративните интереси никога не са били сини или червени. Покойните Илия Павлов и Емил Кюлев пък започнали бизнеса си в началото в полза на държавата. „Илия ме попита един ден – ти за държавата ли работиш, или за корпорацията?! Тогава започнаха да ни се разминават вижданията”, допълни бившият агент.

 По повод разследването около Любомир Павлов, Димитър Иванов заяви категорично, че не е бил агент на ДС. „Той беше проучван през 1988 г., но нямаше качества да бъде вербуван”, призна Иванов. За съдружника му Огнян Донев пък припомни, че кариерата му започва от кабинета на Огнян Дойнов.

{fcomment}