Конна база Тракиец

1
Добави коментар
yasoo
yasoo

Публикувано на: 15.07.2012Публикувано в: Конни бази, Южен централенПрочети още за: конюшня, манеж

Конна база Тракиец се намира в непосредствена близост до село Житница и на 28 км. северно от Пловдив. Създадена е както за приятелите на ездата и конния спорт, така и за всеки, който търси място за почивка от шумния град. Конната база е построена върху 14.3 декара площ по поречието на река Тикла, разполага с още над 130 декара падоци, пасища и ливади.

Конна база Тракиец е домакин на редица турнири по прескачане на препятствия като съоръженията в нея отговарят на едни от най-добрите и модерни европейски стандарти, главно заради иновативните технологии и материали на водещата немска фирма Prо Equus.

Конната база разполага с просторна и светла конюшня която е конструирана, така че целогодишно да поддържа оптимален микро климат с постоянен достъп на свеж въздух. Разполага с 36 добре поддържани бокса всеки от тях с големина 12 кв/м.

Използваната в конната база мултифункционална еластичната настилка топлоизолира, не позволява задържането на прах, щадяща е за ставите, копитата и сухожилията на конете. Всеки бокс в конюшнята има по два прозореца – вътрешен и външен, както и автоматични поилки за вода. Цялата конюшня е под постоянно видео наблюдение, разбира се има и възможност за индивидуално наблюдение на всеки бокс.

Конюшнята на конна база Тракиец разполага със стая за амуниция за езда, с две бани и ветеринарна лечебница, а собствениците на коне могат да разчитат на професионалинте грижи на опитни конегледачи и ветеринарен лекар и то денонощно.

Освен откритият манеж който е с размери 72х45 метра, конна база Тракиец разполага и със закрит манеж 40х25 метра и тренировъчен плац с размери 50х30 метра.

Възможност за вечерна езда – базата разполага със 6 прожектора по 1600 вата.

www.trakiec-bg.com