ББ крем: тайната на корейските красавици

4
Добави коментар
happypond
happypond

Азиатките, и по –специално японките и корейките, са известни със силния си стремеж към перфектната кожа. Там лицето е издигнато в култ. То е бяло, порцеланово и безупречно. Ясно е, че малцина са богопомазани с гени, които да се грижат за перефектна им кожа. Истината е, че красивата кожа, особено в наши дни – когато живеем във все по-замърсена околна среда и се храним с все повече боклуци, изисква постоянни грижи с добри продукти. А знаете ли какво е едно от най-силните разкрасяващи оръжия на корейските жени? Новото “чудо”, по което вече полудяват и европейки и американки?

BB CREAM (Би Би крем)

Blemish Balm или Beauty Balm – балсам против несъвършенствата или балсам за красота, както ви херсва. BB кремът е създаден от немската дерматоложка д-р Кристине Шрамек (още през 50-те години) с цел да предпазва кожата след оперативни и лазерни манипулации и да прикрива несъвършенствата й. По това време обаче, кремът не добива популярност в Европа, където е измислен, а в далечна Азия, където се превръща в кремът-чудо. В Корея продажбите на BB кремове представляват 13 % от оборота в козметичната индустрия.  Туристите там задължително купуват по някой и друг BB крем, наред с останалите сувенири. Сред водещите корейски марки са: Amore Pacific, Missha, The Face Shop, Etude House, Skinfood, и Nature Republic. Големите световни брандове също не изостават от тенденцията и са ни забъркали BB балсами: Est?e Lauder, Dior, Garnier, Smashbox, Clinique и Boscia. Вчера пазарувах в дрогерия DM, където се натъкнах на BB крема за смесена кожа на Garnier. Очаквайте съвсем скоро ревюто му в блога ми.

Многофункционалния крем-чудо
Най-важния въпрос, който си задаваме е какво представлява BB крема и какъв ефект има?

Лично аз мисля, че това е една малко преекспонирана мания и “новост”, която така или иначе се продава отдавна по еврепейските козметични магазин под формата на тониращ крем.

Нека обаче видим какво обещават от козметичната индустрия.

Всяка марка има различна формула и състав на своя BB крем, но като цяло от него се очаква да се справи с куп недостатъци като тъмни петна, акне, суха кожа, отпусната кожа, фини бръчки и всичко, което не искате да имате по лицето си. BB кремът трябва да лекува кожата Ви, съобразно проблемите й, да я защитава от външните влияния  – съдържайки слънцезащитни фактори и формула за овлажняване и да служи като фон дьо тенили основа за грим.

Избор и начин на употреба

Както вече писах, BB кремовете се предлагат от най-различни козметични компании и затова съответно и ценовият им диапазон варира. Можете да Ви струва и 10-15 лв., а може и – 50-60 лв. Един недостатък на BB кремовете е ограничената им цветова гама. Затова може да Ви бъде трудно да откриете и напаснате крем към тена на Вашата кожа. Често те са доста светли, а освен това азиатските кремове съдържат и допълнителни избелващи агенти. Така че ако сте с бронзов тен, най-вероятно ще ви е малко трудничко да се възприемете с BB крем. Има и още една мааалка подробност – използвайте го пестеливо.Количеството, което Ви трябва, за да постигнете естествена визия, е колкото грахово зрънце, като го разпределите равномерно на челото, под очите, на носа, брадичката и бузите и го втриете в кожата.

А как се справи BB крема на Garnier, очаквайте да напиша съвсем скоро в блога си.
Ако Вие вече имате опит BB кремовете-чудо, можете да го споделите в коментарите си.

ВИЖТЕ РЕВЮТА НА КОЗМЕТИЧНИ ПРОДУКТИ
В РАЗДЕЛ BEAUTY REVIEW:
***Мили приятелки***,
държа да отбележа, че всички ревюта на козметични продукти в раздел БЮТИ РЕВЮ са писани лично от мен на база моя собствен опит с тях. Продуктите съм купувала сама със собствени средства. Ревютата не са поръчкови, рекламни или платени. Рекламните статии на ezno.bg са изрично обозначени като такива.

B.B. КРЕМ НА ГАРНИЕ

КОРЕКТОР-КРЕМ ПРОТИВ ТЪМНИ КРЪГОВЕ НА AVENE

ШАМПОАН ПРОТИВ ПЪРХОТ НА DUCRAY

ПЯНА ЗА ОБЕМ НА ЛОРЕАЛ ПРОФЕСИОНЕЛ

ШАМПОАН С ХИНИН НА KLORANE

ШАМПОАН-ОЦВЕТИТЕЛ PHYTOLUMIERE

СЕБУМ ПОЧИСТВАЩ ГЕЛ-МУСАН НА BIODERM

КРЕМ ПРОТИВ ТЪМНИ КРЪГОВЕ ОКОЛО ОЧИТЕ НА HIMALAYA

ИДЕАЛНИЯТ КОРЕКТОР

ДЪЛГИЯТ ПЪТ НА ШИСЕЙДО

ШИСЕЙДО – THE SKINCARE

БОЯ ЗА КОСА PHYTO COLOR

Свързани публикации: