Синоптички пратиха Рожен в Карпатите, а Странджа – в Балкана

1
Добави коментар
alagin
alagin

Шефът на новините в ТВ7 Николай Бареков, ветеранът сред метеоролозите Минчо Празников и екип от медията станаха жури на най-безумния кастинг – за синоптички. Причината е, че титулярката в прогнозата за времето е бременна в седмия месец и ще излиза в майчинство. На интервютата, по думите на Бареков, са се явили над 500 кандидатки.

Днес беше показан първият епизод от водевила. Облечените като магистрални момичета кандидат-синоптички се изложиха тотално и оставиха съмнението дали въобще телевизията ще успее чрез кастинга „Слънчево момиче” да си намери подходяща девойка пред картата.

Още първата кандидатка в конкурса се спречка с аутокюто и не можа да произнесе „североизточен”. След това беше попитана как е другото име на Бяло море. Мераклийката опита да уцели и стреля напосоки. Първо реши, че е Средиземно море, но се поправи и отново сбърка, като каза Мраморно море. В крайна сметка поклати умно и артистично глава, когато от журито й отговориха, че е Егейско море.

Следващата кандидатка с минижуп беше помолена от Минчо Празников да покаже къде на картата е Странджа. Вместо да се насочи в правилната посока, тя избяга към Стара планина. Друга състезателка пък си глътна езика, когато беше попитана каква е височината на Черни връх. Въпреки допълнителните жокери, не можа да прецени дали е над 500 м или над 2000 м надморска височина.

След нея се появи нова пишман географка. Тя така не загря, че Мусала е най-високият връх на Балканите и изгледа с изненада журито. Най-фрапиращият случай обаче беше кандидатка на около 20 години, която изпрати местността Рожен от Родопите в Карпатите. Това тотално довърши Минчо Празников. Последната участничка, която беше наред, се появи със секси дрехи и започна да опипва предизвикателно картата с думите „Днес бризът ще гали телата на туристите”.

{fcomment}