Китайски летящи фенери с пожелания

8
Добави коментар
firmeniotcheti
firmeniotcheti

Китайски летящи фенери с пожелания

          Направете незабравимо вашето тържество като изпратите летящ фенер в небето и си пожелаете нещо. Поверието е, че желания, които са написани върху тях се сбъдват. Китайските фенери са изключително подходящи са за всякакви поводи като – Нова Година, сватби, рождени дни, градински партита, фестивали, както и всякакви събития на открито.  Те са красив и елегантен начин да осветите нощното небе и да направите празненството незабравимо. Вижте по-надолу впечетляващото видео показващо неописуемата красота на тези фенери.

          Летящите фенери, познати още като Конгминг фенери, небесни фенери, хартиени фенери, летящи фенери на желанията, са традиционна част от някои азиатски култури. Произвеждат се от обработена оризова хартия върху бамбукова рамка и съдържат  восъчна плочка и са напълно биоразградими, т.е. са екологични и не замърсяват природата. Когато летящият фенер се запали, пламъкът нагрява въздуха в хартиеното тяло и той се издига. Всеки фенер лети около 20 минути като се издига на височина до 1000 м. Всеки балон е висок приблизително 94 и с диаметър 56 см. Фенерите са в различни цветове – бели, червени, оранжеви, розови и др.

 

Вижте ТУК информация за най-евтината доставка. 

За по-големи количества специална цена !!!

Малко исторически факти за китайските фенери

          Смята се, че летящите фенери са първите балони с горещ въздух, изобретени от военния стратег Джугъ Лян, наричан още Кумин. В края на трети век се използват като сигнални балони по време на война. Практика за китайците е да приписват велики открития на значителни исторически личности, а не на действителните изобретатели. Според историка Джоузеф Нийдхам, китайците експериментират с малки балони с горещ въздух още през 3 век пр.н.е., което предполага, че приписването на изобретението на Кунмин не е достоверно.

          В древен Китай, тези фенери се използвали за стратегически военни цели. Въпреки това по-късно намират и невоенно приложение — стават популярни сред децата по карнавалите. В последствие са включени в Китайския есенен карнавал и в Карнавала на фенерите. В Тайланд, множество летящи фенери се пускат във въздуха по време на фестивала „Yi Peng“. Местните вярват, че това помага за прогонване на злите духове. Използват ги също така за украсяване на къщи и улици. Най-известни са фестивалите с летящи фенери в северен Тайланд. Там фенерите са познати като khom loi /летящ фенер/ или khom fai /огнен фенер/. Тайландците ги използват целогодишно за празненства и други специални поводи. По време на фестивала Loi Krathong влюбени двойки се събират на брега на река, за да пуснат в нея цветя, летящи или водни фенери. Смята се, че това носи късмет. Много тайландци вярват също, че фенерите са символ на техните проблеми и излитането на фенера е всъщност „излитането“ на проблемите.

Няколко съвета за безопасна употреба:

Използвайте летящите фенери в тихо време или при скорост на вятъра, не повече от 10 км/ч.
За пускане изберете открито място, без далекопроводи, бензиностанции, сгради или дървета в близост.
Нека всички зрители да стоят по посока на вятъра, спрямо хората, пускащи фенерите.
Не се препоръчва използването на летящи фенери от деца без възрастен наблюдаващ.
Да не се използват в период на засушаване или в близост до поля и гори.
Да не се пускат летящи фенери с нарушена цялост на конструкцията.
Да не се пускат летящи фенери от хора в нетрезво състояние.

Вижте видео от Фестивал на китайски фенери:

 

 

 

Онлайн магазин за подаръци, игри и къмпинг принадлежности PODOBRO.COM