Chanel котюр или новият винтидж стил » Моден свят

1
Добави коментар
svetla58
svetla58

Френската марка Chanel представи своята нова котюр колекция по време на Седмицата на модата в Париж, преди две седмици. Основната тема, която Карл Лагерфелд разнищва е „Новият винтидж”.

Творческият директор на бранда даде интересен коментар по темата, след края на дефилето:

„В модата бъдещето е шест месеца. Винтидж стилът е депресиращ. Но „съвременният винтидж” е нещо друго. Той е подготовка за нещо, което може да продължи.”

Във връзка с тези разсъждения на Карл е любопитно да се отбележи и мястото където се проведе ревюто, защото то също има концептуална стойност по отношение на „новия винтидж”. По-традиция котюр колекциите на Шанел винаги са представяни в „Grand Palais”, но този път дизайнерът избра зала, която е била затворена в продължение на 70 години. Мястото, което е използвала и самата Коко Шанел, сега е реновирано специално за модното шоу.

„Това е обновяване на съществуващия дух на нашето време„, коментира Лагерфелд.

Дефилето започна с характерните за бранда стилни костюми и връхни дрехи, ушити от туид. Различни по вид деколтета, асиметрично разположени копчета, пандели и интересна текстура на плата разчупват стогите силуети. Интересен завършек към дължините до коляното са сребристите чорапогащници, които със своя металически блясък мигновено внасят „новата нотка“ във винтидж излъчването. Шалвари и елеци с различна дължина дават нов поглед към елегантната ежедневна визия.

Вечерните тоалети в котюр линията на френската модна къща също са подчинени на концепцията на колекцията. Роклите звучат пищно и шикозно. Използвани са най-различни материи като тюл с фини ръчни бродерии, органза, коприна, модерни металически платове, коприна. Цветовата палитра потапя в романтична пастелна тоналност – екрю, пепел от рози, сиво и черно.

Колекцията е наситена с взевъзможни закачливи детайли – от ефектни ръкави до сребристи ръкавици и малки пухчета. Дефилето завърши с представянето на красива булчинска рокля, която достойно допълни идеята за модерен винтидж маниер.

Вижте още колекции висша мода за сезон есен-зима 2012-2013:

Versace

Armani Prive

Christian Dior

Dolce&Gabbana

Автор: Делица Цонева