Кметът Николай Мелемов откри обновената пешеходна зона на град Смолян

3
Добави коментар

Кметът Николай Мелемов откри официално реновацията на пешеходната зона на Стария център на град Смолян. Никой не умее да се радва така, както децата затова този празник за града ни започна с детски хепънинг, песни и много танци.

Да си пожелаем този площад да е пълен с деца, да пазим това, което имаме за тях. Старият център винаги е бил средище за празници и добро настроение.Ше продължим традицията, за да се чувстват добре смолянчани и гостите на града, посочи Мелемов. Той благодари на фирмата -изпълнител, на общинската администрация и проектантите за цялата работа, кято са свършили в срок по реализацията на мащабния проект.

Празникът продължи с фолклорна програма от читалищата „Христо Ботев“ и „Орфееви гори“.На събитието присъстваха депутатите д-р Даниела Дариткова, Недялко Славов, областния управител Стефан Стайков, общинското ръководство и екскметът Дора Янкова по време на чийто мандат стартира проекта.Тя пожела успех на общинското ръководство и още много проекти, защото поводи свързани с развитието на града ни обединяват.

След приключването на мащабната реконструкция, в разгара на лятото смолянчани и гостите на града вече се радват на нов парк за отдих с много повече тревни площи и места за почивка. Изградени са площадки с фонтани и рампи за детски колички. За най-малките има кътчета за игри с катерушки, люлки и други детски съоръжения, които ще направят лятото им безгрижно и изпълнено с игри.