Мария Мутафчиева представи първата си книга в Бургас

12
Добави коментар
Sens-able
Sens-able

Мария Мутафчиева от Мери Бойс Бенд представи стихосбирката си „Непознати улици“ по време на тазгодишната „Алея на книгите“ в Бургас.

Стихове от нея четоха актрисите Деляна Хаджиянкова и Гергана Стоянова.

Към книгата има и подарък – CD „Непознати улици 2012“. То включва 12 трака – презаписани версии на култовите песни отпреди десет години, както и неиздаваните до момента „Опит за летене“, „Когато сън Земята заспи“ и инструментал на най-големия хит на Мери Бойс Бенд „Непознати улици“ – поместен и в учебника по музика за седми клас. 

Редактор и издател на книгата е Румяна Емануилиду, а художник и дизайнер – Невена Ангелова.

На представянето бяха изпълнени и някои от първите песни на Мери Бойс Бенд, в страхотни акустични версии.

За книгата Мария Муафчиева казва:

„Текстът на една песен винаги е бил водещото начало за мен. Това, че съм филолог по образование, разбира се, ми помага, но ме прави и много самокритична… Никога преди не съм мислила, че ще издам стихосбирка… Румяна Емануилиду (редактор и издател) пое инициативата и ме покани, а аз първоначално се почувствах странно неподготвена за това… Но всеки от нас започва отнякъде… Когато си в публичното пространство, хората знаят всичко за теб от момента, в който си влязъл в полезрението им. Книгата „Непознати улици“ открехва врата към времето преди да стана Мери. Тя е моето начало като автор. Албумът пък е изключително важен за „Мери Бойс Бенд“, защото събира в едно първите авторски песни на групата! Сигурна съм, че за нашите почитатели ще е интересно да се срещнат със самите нас от друго време!“, споделя Мария Мутафчиева. „(източник – mysound.bg)

С чадър в ръка по средата на улицата около мен локви, около локвите аз плискам се с дъжд и рисувам с ручеи от вода съм прогнизнала Сухите ми се смеят, тичам боса под краката ми никнат треви в очите ми пъстри някой видя дъга а чадърът е лодка сред реката на улицата бяла лодка е той сред морето от дъжд Аз съм в него по-мокра от всякога и така заедно обикаляме града Под чадъра вали, а небето е сухо Смея се, от очите ми падат сълзи Ще си запазя една, против уроки!