Хартиено папие маше яйце за Великден

3
Добави коментар
artandblog
artandblog

Може да изглеждат като порцеланови, но тези яйца са направени от тънки дълги ленти хартия направени с техниката папие маше. Всяко яйце се състои от три пласта хартия – един за черупка, един за подплата и един между тях. Използвайте хартия с две лица. 

Стъпка 1:

За голямо яйце изрежете хартиени ивици с ширина около 2 см. За малките яйца изрежете хартиени квадрати, който ще паснат по-добре на формата.

Стъпка 2:

Надуйте балон докато добие формата на балон и го завържете. В малка купа поставете балона, а в голяма лентите, с които ще се облепва.

Стъпка 3:

В голямата купа смесете чаша топла вода и брашно, разбъркайте до получаване на еднородна смес. Потопете вътре хартиените ленти.

Стъпка 4:

Оставете хартията да подгизне. С пръсти премахнете излишната течност от лентите. След това започнете да залепвате от горе на долу, като застъпвате. Поставайте лицевата част на хартията към балона. След неговото пукане ще се вижда именно тази страна. После поставете средния слой, докато е мокра хартията. Подсилете горната и долната част на яйцето, като кръстосвате с малки ленти. Ред е на външния слой, като лепите с лицевата част навън. Оставете около 24 часа да съхне.

Стъпка 5:

С молив начертайте назъбена линия около горната част на яйцето. Използвайки макетен нож, бавно и внимателно изрежете по линията. Пукнете балона. За да си направите поставка за яйцето използвайте изрязаното капаче, което да залепите отдолу. Източник: marthastewart

Сподели:

tweet

Tags: ВеликденДекорацияЕкоИдеиНаправи си самот хартияпапие-машеУкрасахендмейдЯйце