Топ 10 на местата с най-добър сладолед

57
Добави коментар
yurix
yurix

До сега не съм срещала човек, който да не обича сладолед. И не мисля, че някога ще срещна. Сладоледът е страхотен през летните дни и особено по време на пътуване, защото освежава и дава повече енергия за дългите разходки. Днес сладолед се произвежда в почти всички страни в света. В производството на сладолед се използват над 200 продукта, затова има и много сложни рецепти. Научи кои са 10-те места в света, предлагащи най-добрия сладолед.

Capogiro Gelato (Филаделфия, Пенсилвания)

Сладоледът там е приготвен от най-добрите съставки (като мляко от кравите “амиш”). Всеки ден майсторите забъркват ръчно уникалните рецепти на Capogiro Gelato, включващи аромати, които не се използват никъде другаде по света. Такива са Мадагаскаркия ванилов бърбън, “melograno” (нар), “Nocciola Piemonte” (лешник), Сайгонска канела, тайландско кокосово мляко (с привкус на ром), както и “zucca” (сорт тиквичка ).
Capogiro има четири кафенета във Филаделфия – http://capogirogelato.com/

Ted Drewes Frozen Custard,( Сейнт Луис, Мисури)

Замразеният яйчен крем е изработен от прясна сметана, яйца и захар. По вкусовите си качества той почти не се различава от сладоледа, дори изглежда по същия начин. Този десерт се продава на един от най-големите булеварди в Сейнт Луис от началото на 1931 година. Днес, след повече от 80 години, на същото това място можете да опитате  замразен яйчен крем във вафлени фунийки, различни шейкове, бира от корени, и различни специалитети, като “Хавайска наслада” и “кратера Коперник.” 

Drewes имат няколко заведения в Св. Луис. http://www.teddrewes.com/home/default.aspx

Bombay Ice Creamery (Сан Франциско, Калифорния)

На това място можеш да опиташ някои от най-добрите индийски сладолед на планетата. Уникалното на тези сладоледи е, че при приготвянето им са използвани подправки като кардамон, черен и зелен чай, шафран, роза, джинджифил и други, които рядко се срещат на територията на Калифорния. Най-известни са традиционния “Kulfi” (десерт от замразено мляко) и “Lassi” (нещо като плодовото мляко за пиене у нас).
Работното време се променя със сезоните, така че задължително проверете дали е отворено преди  да отидете – http://bombayicecream.com/

Devon House ( Кингстън, Ямайка)

Построен в края на 19 век, като дома на първия чернокож милионер в Ямайка. Девън Хаус е един шедьовър на Карибската викторианска архитектура и дом на най-прочутия сладоледен щанд на острова. Гамата от вкусове е много широка от традиционната череша и шам-фъстък до екзотичните вкусове на острова – манго, кокос, и маракуя. Там е едно от малкото места, където ще срещнете нестандартния бирен сладолед в менюто, наречен Девън Стаут. На територията на това място има просторни градини, където можете да се разходите и да се порадвате на уникалната растителност.
Devon House се намира в центъра на Кингстън. Посещението  включва обиколка на къщата и достъп до градините. http://www.devonhousejamaica.com/

Helados Scannapieco (Буенос Айрес, Аржентина)

Този малък, но изключително приятен магазин изглежда почти без промяна от 1938 г., когато за първи път  отвори  врати. Собственици са италианските емигранти Андрес и Жозефина Сканапиеко. Менюто работи с над 50 вкусова, от шоколад и ванилия до други изкушения, като “durazno” (праскова), канела, лимон шампанско и “Caipirinha” (бразилски коктейл с лайм).

Helados Scannapieco се намира на улица “Avenida Córdoba” 4826 в квартал Палермо – http://www.heladosscannapieco.com.ar/

Ice Cream City( Токио, Япония)

С десетки щандове, които продават повече от 300 вкусове между тях, подходящо нареченото заведение в Токио “Ice Cream City” предлага някои от най-необичайните сладоледи на планетата, в които се използват странни съставки като соево пилешко, корен на орхидея и дори морска сол. Ако пък предпочиташ по-традиционните вкусове, италианския “Gelato” и американския “Sundaes” също са на разположение.

Ice Cream City е част от хранително-тематичния раздел на увеселителния градски парк “Namja”, в търговски комплекс “Sunshine City”, разположен на 15 минути пеша от метро станцията “Ikebukuro”. http://www.srcf.ucam.org/erics/?p=68

Glacé (Sydney, Australia)

Glacé(захаросан) се слави със своите авангардни сладоледи и десерти, като”Бомбето на Аляска”, “Листа от рози”, “Ванилов боб” , “”ягодов шам-фъстък, и още безброй други изчанчени имена.

Glacé има един търговски обект, които се намира на улица “Marion” 27 в област”Leichhardt”, Сидни. http://www.glace.com.au/

A’jia Hotel (Истанбул, Турция)

Няма нищо по-романтично от лятна вечер край Босфора, особено когато си похапвате сладолед на откритата тераса на хотел A’jia. Десертното меню включва пържен ванилов сладолед, шербет от маракуя, и традиционна турска “dondurma” (сладолед), направена от козе мляко.
Намира се на западния бряг на Босфора, A’jia е имение от 19-ти век, което очарова посетителите със своята архитектура, атмосфера и, разбира се страхотен сладолед. http://www.ajiahotel.com/

Vaffelbageriet (Копенхаген, Дания)

Увеселителният парк “Тиволи” е място с вековна сладоледена история. Специфичното при този сладолед е, че се сервира в големи фунийки(като народните raffy), в които се побират до четири топки сладолед, топинг, разбита сметана и шоколад.
Тиволи Гардънс “е в центъра на Копенхаген, и е отворен от средата на април до края на септември. На територията на парка има  40 ресторанта, в които периодично има различни концерти http://www.vaffelbageriet.dk/

Perchè No!(Флоренция, Италия)

От 1939 г. насам Perchè No!( Защо не!) произвежда и продава сладоледи, които са със много силен вкус и аромат. Изборът е огромен, но като че ли най-интересните сладоледи с тези с мед и сусам, зелен чай или с аромат на кафе, гарниран с парче шоколад. Те също продават широк асортимент от плодови сорбета.
Perchè No! се намира в Via Dei Tavolini, на около две минути пеша от катедралата Дуомо.http://www.percheno.firenze.it/

И на теб ли ти потекоха лигите?

Аз съм Адриана – пътешественик, екскурзовод и мечтател. Обичам слънцето, непринудените хора, дългите разходки в планината, смеха, приключенията и усещането за свобода, което ми дават пътешествията. С други думи, живея за да пътувам и пътувам, за да живея. Latest posts by Адриана (see all)

Подобни записи :

Тайландски супи – взрив от вкусове и невероятно преживяване. Докато ядете някоя от тези супи м …От край време хората дават стаи под наем в жилищата си. Този начин на нощуване е също евтин и мн …Всяка страна има собствено ядро! – Първата мисъл, която се появява, когато се сетим за тайландск …За да узнаеш статуса на своята резервация или да се увериш, че всичко е нормално, ако си купил б …Уникалните килими представляващи различни карти на мизерстващите райони в центъра на Пекин, с ра …

Категории: Всичко останало |
Етикети: Гастро туризъм, Топ 10 |

Аз съм Адриана – пътешественик, екскурзовод и мечтател. Обичам слънцето, непринудените хора, дългите разходки в планината, смеха, приключенията и усещането за свобода, което ми дават пътешествията. С други думи, живея за да пътувам и пътувам, за да живея.