Алфа Бетик продукти за правилно хранене на диабетици

1
Добави коментар
marulka.com
marulka.com

Диабетът е широко разпространено заболяване, тясно свързано със затлъстяването. Значението на храненето за появата и протичането на диабета е безспорен научен факт. Преяждането, хранителните излишества и претоварвания с въглехидрати и мазнини увеличават риска от появата на диабет, особено при лица, които наследствено са предразположени към болестта. Захарният диабет представлява разстройство на въглехидратната обмяна, в резултат на инсулинов дефицит или на нарушения в действието на инсулина. Възниква хронична хипергликемия (високо ниво на кръвна захар), дължаща се на недостиг на инсулин, на невъзможността да се реализират инсулиновите ефекти или на двете заедно. Ето защо включването в менюто на определени внимателно балансирани добавки от серията Алфа бетик на реномирания производител Enzymatic Therapy, Inc., USA,  отговаря на специалната потребност  от хранителни вещества на хората с диабет или в преддиабетно състояние.

АЛФА БЕТИК ОМЕГА-3 РИБЕНО МАСЛО

Алфа бетик Омега-3 Рибено масло съдържа клинично проверени съставки, подходящи за хора с диабет и в преддиабетно състояние. Използвано е първокласно рибено масло от студеноводна риба, произведено под фармацевтичен контрол. Доставя Ейкозапентаенова киселина и Докосахексаенова киселина. Поддържа оптимални нива на триглицеридите в кръвта, благоприятства зрението, ставите, кожата и  мозъчната функция. Подобрява състоянието на сърдечно-съдовата система. Доказаните въздействия на Омега 3 мастни киселини са: намаляват кръвосъсирването, предпазват сърцето от сърдечен удар, разширяват кръвоносните съдове, съдействат за намаляване на кръвното налягане, подтискат възпаленията, намаляват нивата на триглицеридите в кръвта. 

АЛФА БЕТИК АЛФА ЛИПОЕВА КИСЕЛИНА

Алфа липоевата киселина e мощен физиологичен антиоксидант.  Тя предпазва клетъчната мембрана от вредното въздействие на свободните радикали. Подпомага превръщането на въглехидратите в енергия. Изследванията показват, че изгарянето на глюкозата е една от индикациите за използване на алфа липоева киселина при диабет тип 2 и неговите усложнения.  Подобрява функционирането на нервната система и осигурява мощна антиоксидантна защита.  

АЛФА БЕТИК КАНЕЛА ПЛЮС ХРОМ И БИОТИН

Алфа Бетик канела плюс хром и биотин съдържа клинично проверени съставки, подходящи за хора с диабет и в преддиабетно състояние. Подобрява състоянието на сърдечно-съдовата система, оптимизира нивата на липидите и кръвната захар.  

Едно от лечебните приложения на канелата е в борбата с наднорменото тегло при диабетици. Тази подправка съдържа молекула, чиято структура е сходна с тази на инсулина. Има изразен антиоксидантен ефект. 

Хромът увеличава анаболния ефект на инсулина, като значително повишава скоростта на усвояване на глюкозата. Намалява „лошия холестерол“ и триглециридите, повишава нивото на „добрия холестерол“ в кръвта и понижава риска от атеросклероза .

Биотинът (витамин В7) допринася за освобождаването на енергията в клетките, както и за поддържането на триглицеридите в кръвта в норма. Може да участва в синтеза и освобождаването на инсулина, намалява нивата на кръвната глюкоза.

Продуктите от серията Алфа бетик дават оптимален резултат при използване в комбинация с Алфа бетик Мултивитамини с Удължено Енергизиращо Действие. Може да ги закупите още сега на най-добри цени от www.marulka.com