Даниела Ромо се бори с рак на гърдата

54
Добави коментар
tvtv.bg
tvtv.bg

Мексиканската актриса Даниела Ромо вече не е в болница. Тя загуби дългата си коса, но нито за миг не е губила оптимизма си. Определя битката си с рака като най-добрата роля в кариерата й до момента. „Обръснах главата си по свое желание. Понякога за роля трябва да се лишиш от косата си. Пътят беше неравен, труден, болезнен. Но сега знам, че това е най-важната роля в живота ми“, споделя актрисата.

Даниела Ромо се отдалечи от публичното пространство през ноември 2011 година, когато претърпя операция за премахване на тумор от лявата й гърда. През декември започна интензивен курс от химиотерапия и радиотерапия. „Направиха ми 12 химиотерапии и 30 радиотерапии. Беше много трудно, но съм щастлива, защото имаше резултат. Когато лекарят ми ме информира, че имам рак на гърдата, му казах: Сега вие сте мой режисьор. Вие определяте правилата. Аз само изпълнявам ролята. Почувствах се празна. Но нито веднъж не заплаках“, разкрива актрисата. Тя признава, че най-трудно й е било да каже на близките си.

„Мили жени, преглеждайте се! Аз нямах време за регулярни прегледи и нещата се усложниха. Тази болест не е въпрос на късмет, а на смърт. Хване ли се навреме, има лечение“, казва Даниела.