Фандъкова дава съвети за оцеляване вместо кучкарници в София

3
Добави коментар
alagin
alagin

Най-новата мярка за справяне с уличните кучета от страна на столична община е въвеждането на тестове за животните и списък с препоръки към софиянци. Специализирани екипи ще получават пари, за да подлагат на „изпит” бездомните четириноги. Ветеринари ще обикалят града, за да гледат в очите кучетата, за да познаят дали са агресивни или не. В теста се включва и проверка на поведението им, когато до тях стои човек.

За гражданите пък се предвиждат не по-малко безумни препоръки от чиновниците на кметицата Йорданка Фандъкова. За да се предпазим от ухапване, трябвало да запазим самообладание. Ако имаме възможност, да говорим на настървените псета и дори да се опитаме да ги погалим. В точките на безумните превантивни мерки има пропуски. Като препоръката да се движим по улиците с торба пържоли, за да залъжем четириногите нападатели. Или пък да си носим газови пистолети и електрошокови палки в чантата за самоотбрана. В крайна сметка се оказва, че очевидно и в мандата на Фандъкова уличните кучета ще продължат да са смъртоносен бич в София, който надали ще бъде решен от нея.

Предизборните обещания на ГЕРБ за справяне с проблема засега не са изпълнени, а близо двумилионната столица продължава да живее в страх. Бившият шеф на кучкарника в кв. „Лозенец” и настоящ земеделски министър Мирослав Найденов също не направи нищо по въпроса. Преди да стане част от кабинета „Борисов” дори се хвалеше, че кучетата живеели по-добре от сираците.

Думите на ветеринарния лекар водят до извода, че очевидно могат да се спестят част от парите, които се отпускат за кучешкия приют, а със спестените средства – да бъде построено ново жилище за четириногите. В противен случай пострадалите и убитите от ухапвания, както и роднините им, ще се увеличават лавинообразно. Тогава нито една организация на четири лапи няма да спре мнозинството в столицата, което ще поиска приспиване на всички улични кучета.