Скраб за устни

1
Добави коментар

Здравейте, момичета!

Грижата за устните не е по-маловажна от грижата за кожата на тялото, както то се нуждае периодично от добра ексфолиация , така и устните се нуждаят от това. 

Много често ние пренебрегваме да го правим и резултата е разбира се напукани устни, тонове мъртва кожа, което пък от своя страна прави червилото ни да не изглежда добре веднъж нанесено.

Ексфолиантите за устни са много популярни в чужбина, но аз поне никъде не съм виждала тук да се продават. Освен очевидния ефект за по-гладки устни, те съдържат допълнителни масла, които подхранват и овлажняват така деликатната кожа. 

Сред най-популярните са тези на Sara Happ, Lush и Korres. Предлагат се с най-различни аромати, но на практика приложението на всички е едно и също. Цените са  обаче доста високи, продават се в ebay. 

3. Продуктите на Korres се продават в Мол Сердика.

Ако сте фенове на пазаруването онлайн може да си поръчате от най-различни сайтове, но има много по-лесен и евтин начин с най-обикновени продукти, които всеки има в кухнята си.

Със сигурност не съм открила топлата вода, но се постарах за вас да изпробвам някои от най-лесните рецепти за домашен ексфолиант и съм ги събрала на едно място. Предимставата на тези домашни рецепти пред вече готовите в луксозни и скъпи опаковки такива са, че са напълно натурални – без консерванти, без оцветители и аромати. 

И тук е момента да направя няколко малки, но важни уточнения!

* Въпреки приятното усещане след ексфолиацията не прекалявайте с честата употреба, за да няма обратен ефект. Препоръчвам ви да го правите не повече от 2,3 пъти в седмицата.

* Не търкайте силно! Внимавайте, защото кожата е деликатна и може да се получи претъркване.

* Винаги след употреба нанасяйте подхранващ балсам за устни.

* Не ви препоръчвам да си направите голямо количество за няколко пъти, най-добре направете точно толкова продукт, колкото ви е достатъчен за една употреба. 

Ето и как точно трябва да изглежда сместа. На долните снимки съм използвала рецепта номер 1. (добавила съм малко какао на прах за цвят)

1. Рецепта със зехтин и захар/морска сол

Започвам с тази рецепта не случайно, защото на мен ми е най-любима. Необходими са ви само : лъжица, малко зехтин и захар. (Аз предпочитам бяла захар, защото е по-твърда, но ако имате кафява и тя ще свърши същата работа, а може да я замените и с морска сол).

Смесете много малко от зехтина със захарта (количеството захар е повече от количеството зехтин), докато се получи каша. Веднага използвайте готовата смес върху устните си.

2. Рецепта с мед, сода бикарбонат и зехтин

Тази рецепта работи на същия принцип като предната. Смесвате меда с малко сода бикарбонат и зехтин, така че да се получи гъста каша. 

След това нанасяте върху устните си и стоите така няколко минутки. Периодично разтърквате устни една в друга, така че мъртвата кожа да падне. После измивате.

3. Рецепта с олио, мед и захар

Подобно на другите две рецепти всички съставки се смесват – първо олиото, след това захартаи накрая меда до получаване на гъста каша. Разтърквате леко върху устните и оставяйте да поседи така няколко минутки. След това измивате.

4. Рецепта с вазелин и захар

В купичка по избор смесвате малко захар с не много голямо количество вазелин. Препоръчвам ви да ги смесите с пръсти, защото вазелина е много лепкав и е много трудно боравенето с лъжица. 

След получаване на еднородна гъста смес разтърквате внимателно върху устните си и по желание оставяйте да подействеа за няколко минутки. След това измивате.

Както виждате рецептите са наистина много, много лесни и не изискват нито много време, нито пък кой знае какви съставки. Ако искате пък допълнително да се поглезите може да сложите няколко капки от есенция ванилия или въвсем малко какао вече в готовата смес.
Пробвайте някоя, която ви се струва подходяща и няма да съжалявате!Отново ще повторя, че е важно да си сложите балсам след процедурата. 

Веднага след това устните ви ще са готови за целувки.

Силно се надявам днешното ми предложение да ви е било полезно и нямам търпение да споделите впечатленията си с мен.

Jeni/28/Stockholm. Благодаря ви, че следите блога ми. Ще се радвам ако ми оставите коментар. С радост ще ви отговоря.