БЛОГ ЗА СЕРИОЗНИ ХОРА: I, PET GOAT II – РАЗШИФРОВАНОТО ПОСЛАНИЕ НА ИЛЮМИНАТИ – ПЪЛЕН АНАЛИЗ И КОМЕНТАР

1
Добави коментар

Анонимен
каза…

Невероятно проникване в дълбочината и логиката на създалите клипа! И да има нещо неточно или пропуснато като символ, то то е нищожно.Цялата идея е изкарана на показ. Сигурен съм, че ще достигне до всички, до които трябва. :)Свалям ти шапка за невероятния труд, който си вложил, при това за такова кратко време!Предполагам, няма да имаш против да спомена някои неща, които на мене ми се набиха в очите.Първо – за оригиналния клип с истинския Буш.: – Качеството е страшно лошо – с ниска резолюция. Считам, че това не е случайно (няма да позволят на кой да е да снима Буш, особено в такъв момент) – По този начин се втълпява идея – това е начин на въздействие директно върху подсъзнанието – то изчиства картината с всяка възможна информация, която му е на разположение – в случая тя се предоставя пак от клипа. – Фрейма, който е начален в анализа ти е въздействащ за всички, работещи с компютър – мозъка възприема надписа като: „copy to“ – и той го прави. Има и още няколко силно действащи на подсъзнанието момента.По някое време явно си бил много уморен, защото си пропуснал (или счел за маловажни) няколко момента: – Нефта, който се излива във водата е през главата на риба. Няма да тълкувам. Нямам твоята дълбочина на свързване на нещата. – Образа на първоначалния ( дрогиран 🙂 ) Исус.За мене е сбор от всички съществуващи религии, целящи именно дрогирането на хората. – Нападащите самолети са с формата на масонския пергел – знаем за какво служи той. – Последно – точките, които асоциираш с житните кръгове – приемам ги като брой възможности преди и след случката – тя да не се случи или вредите от нея да се намалят. (не твърдя, че съм прав)Още веднъж – хиляди благодарности за анализа, коментара, работата ти и публикуването и навреме.(с тези профили не ми е много ясно какво да избера и затова – това съм аз:)Филип Апостоловhttp://fenix.styleglassbg.comhttp://www.styleglassbg.com/wordpress/

27 юли 2012 г., 13:19

Анонимен
каза…

Само една малка поправка – за листата на полата на възрастната жена в края на клипа – не са кленови, а са смокинови 🙂 И имайки предвид вида на листата и факта, че е облечена само с пола, това променя значително тълуванието на тази част.

27 юли 2012 г., 14:22

Владимир Младенов
каза…

Много добро тълкуване на филмчето. Въпреки това оставам с впечатлението, че не всичко е взето под внимание. по мое скромно мнение, всяка една сцена има както символично така и дирктно послание за конкретни случващи се неща.

27 юли 2012 г., 14:56

Анонимен
каза…

Добър анализ…а дали си гледал интервюто със създателя на филмчето?: http://www.youtube.com/watch?v=HE02vkq_XdI

27 юли 2012 г., 15:59

Мио
каза…

Внимателно съм раглеждал формата на листа.На планетата растат много видове клен, както и много видове смокиня.Формата на листата варира в определени граници, на едни има 5 сектора, на други 3 .А що се отнася до формата на листото, то и на смокинята, то също варира.Може да се вземе и за смокиново листо, точно толкова , колкото и листо на клен.Аз съм отдал предпочитанието си да го интерпретирам като листо от клен.Ако бях го интерпретиреал като листо от смокиня, тогава щеше да има малко по раличен коментар, като например историята в библейската градина, където Ева прикривала срамните си части с листо от смокиня.Или пък с легендата когато Исус е търсил смокини на едно дърво и като нямало го проклел и то изсъхнало веднага.Така е начина на виждане е субективен. Обективно погледнато не може да се каже със сигурност дали листото е кленово или смокиново.И двете листа имат свои разновидности – за или против приликата .

27 юли 2012 г., 16:30

Мио
каза…

Да, разбира се, че е така.Не може всичко да бъде казано.То и сега е препълнено с текст, че дори и на места има една картинка по няколко пъти показана и само текста е сменен за нея.Това е най- общ коментар.Има много неща, които бих могъл да кажа и да им обърна внимание, но няма да стигне 2 ч филм дори. невъзможно е.Това са 145 картинки с текст. и седмица труд, и пак е само загатнато леко, леко.толкова може по този начин.Ако беше разговор да говорим ,тогава е друго- сядаме и обсъждаме еди си коя сцена.И ако засечем колко сме изприказвали и го запишем ,какво ще се окаже- че е цял ферман…Просто съм нахвърлял идеите , това е коментара, идеи, не и подробности, при това не всички неща са коментирани, невъзможно е.

27 юли 2012 г., 16:36

Мио
каза…

Филипе, не съм видял главата на рибата от умора на очите, за точките така мисля,като съм ги сравнявал с житните кръгове.твърде правилни кръгли големи точки са, та затова. а и и подредбата им съвпада с части от дизайна на житните кръгове. Като цяло направих каквото съм можал.Сам човек какво да направи повече, умората си казва думата.Другите съекипници имат други неща да правят тука.Има много неща ,които могат да се кажат,а други да се тълкуват по друг начин.Аз само съм изразил субективното си виждане и оценка,нищо повече.

27 юли 2012 г., 16:42

Анонимен
каза…

Страхотна работа.Много изчерпателна интепретация.Сядам да го прегледам още веднъж.Ваш Фен

27 юли 2012 г., 17:19

Филип
каза…

Направил си супер много, Мио! : )Това са подробности.Много усмивки и спокойствие ти желая!Филип

27 юли 2012 г., 20:02

Alchemist
каза…

full respect от Алхимиците!!!http://alchemicaltechnologies.blogspot.com/

27 юли 2012 г., 20:26

Анонимен
каза…

Едно огромно благодаря и от мен за огромния труд и сили, които си вложил в декодирането. Чаках наистина с нетърпение вторта част. Без да бъдеш докачлив (забелязвам, че си доста честолюбив 🙂 ) искам да вметна, за сцената със чернокожия, който развързва панделка, че всъщност това не е дете, а бременна жена (забележи- има гърди, перлен гердан и корем) и ми се струва, че развързва панделката от корема й. Предполагам, че интерпретацията не се променя от този факт. Още веднъж благодаря за вложеното време и усилия!Поздрави!

28 юли 2012 г., 1:11

Анонимен
каза…

Много добър анализ! Браво Мио и благодаря за труда!!! Имам само един въпрос – от разрушаващата се джамия не излитат ли прилепи, а не гълъби? Моля те, погледни още веднъж и се опитай да разшифроваш значението на сцената ако са прилепи. Аз няколко пъти връщам тази сцена и все на прилепи ми приличат тези птички, но нямам идея какво е значението им ако съм права… Още веднъж ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ ЗА ТРУДА :)Мария-Магдалена

28 юли 2012 г., 9:30

Мио
каза…

Да,вижда се една малка част от гърдата и зърното на нея.Сега ще обясня, защо мисля, че това е все пак дете, по-точно развиващо се негърско момиче на една възраст може би 9-10г най- много.Гърдите на големите негърки са увиснали, дори и да са млади, защото не носят сутиени.На картинката обаче ,зърното на гърдата ,която виждаме сочи малко нагоре.Т.е. имаме развиващи се гърди на момиче, защото още не са имали време да провиснат.Като станат по-големи след две, три,четири години и се носят без сутиен,тогава зърната биха сочили надолу,а тука е обратното.По това тогава зъключих,че става дума за момиче в период на съзряване, но все пак още дете като възраст.Това са ми наблюденията и заключенията по картината.

28 юли 2012 г., 10:28

Мио
каза…

Привет Мария – Магдалена, Това са гълъби и сега ще ти кажа как да видиш това сама и да го засечеш: Пусни си оригиналния клип на цял екран.Като дойде сцената ,дето излитат птиците от джамията се концетрирай върху показалеца си, с който контролираш мишката.Дръж курсора точно върху бутона-старт/пауза.Дай стоп в момента, когато се появи сцената на излитащите птици.След това започни да придвижваш сцените с минимален възможен времеви интервал.Трябва да успееш да дадеш старт и стоп в ранките на 0,1 – 0,2 секунди.Имай прд вид ,че дори за 1/10 част от секундата има промяна на картината.Трябва да имаш свткавично бърза реакция на покаазалеца!Точно в момента на промяната на епизода от тъмен/ с излитащите птици/ към светъл/с появата на Исус Христос/,точно там трябва да засечеш на стоп.Там именно се вижда,че птицата преди да кацне на пръста на Христос, е бял гълъб.Тогава!Малко е размазано, но гълъба се очертава ясно.Искам да ти кажа, че за мен именно тази точка от филма ме забави доста, докато засека каква е птицата.Това, че се виждат черни създава впечатлението, че са прилепи.Същото мислех и аз отначало, докато не проследих кадър по кадър.Това е визуален ефект защото ,светлината идва зад птиците/от взрива/ и създателите правилно са ги нарисували като черни очертания.Помисли си, кога стават снимките по – ясни с фотоапарат – когато светлината идва в гърба на снимания обект или когато светлината идва в лице….Ние винаги ако искаме да заснемен нещо добре, заставаме с гръб към светлината, а сниманото – обратно, да се огрее от светлина.И така виждаме ясно и снимката става добра.Ей този ефект е и в случая с птиците.Създателите на филмчето знаят това.

28 юли 2012 г., 10:51

Мария- Магдалена
каза…

Прав си.Видях го гълаба, но мен не светлината ме заблуди, а формата на крилата на птиците.

28 юли 2012 г., 11:41

Аделия Иванова
каза…

I dvete chasti na filma sa zloveshti. Naistina mnogo trud i mnogo znaniq, za da se iztulkuva. Predi vsqka Olimpiada se govori, che ima zaplaha. A kakvo shte se sluchi v deistvitelnost? V purvata chast se vijdat veche sluchili se neshta, a vtorata e tova, koeto predstoi za budeshteto. Ako nishto ne se vidi na Olimpiadata, ostava, che shte se sustoi ritual, koeto moje da ne zabeleji. Prosto Nachaloto na budeshteto li? A za kartinata s petrolniq kladenez, oshte v knigite na Nikola Marinov sam chela, che SASHT imat zapasi ot petrol za 2000 godini, zabelejete zapasi, ne resursi.

28 юли 2012 г., 15:25

Владимир Младенов
каза…

Благодаря за отговора. Разбирам, че труда който трябва да се вложи за тълкуването на филма е колосален и времето наистина е малко, но си струва да се опита. Имам предвид, че ако в тълкуването на филма участват много очи и дадат своите виждания, сглобяването на картината може да стане доста бързо. Все пак да не забравяме, че има моменти загатнати във филма които вече са се случили и могат да бъдат добри отправни точки. А има неща които много скоро ще се случат. По мое скромно мнение филма обхваща период от няколко години на пред, но не повече от 5-8.

28 юли 2012 г., 19:29

Гелето
каза…

Поздравления за вложения труд и време. Имам някои малки забележки от моя гледна точка, но разбира се първо един човек трудно може да види абсолютно всичко и второ всеки на база личният си опит и разбиране за света тълкува нещата по свой начин.Като цяло според мен подхода ти от гледна точка на „вярващ“ в християнството е грешен. Първо защото всички религии са измислени от хората (знаем с каква цел), което автоматично ги прави субективно изкривени спрямо реалната действителност. И второ, защото постоянно се опитваш да „оневиниш“ Христос – тълкувайки, че му се подиграват показвайки го дрогиран, пък той не бил наркоман и т.н.Според мен Христос е по-скоро показан като обсебен, а не като надрусан. Символа на челото му показва кой е първообраза зад християнството и по-точно, че християнството е създадено именно от илюминантите (последователи на фараоните..), в този ред на мисли обърнатата пирамида на джина символизира, че и мюсюлманството е създадено от тях като антипод. Като цяло клипчето може да се разтълкува по хиляди варианти, затова е интересно да се види и интервюто с автора му, за да разберем какво точно е искал той да каже… до колкото е искрен разбира се 😉

29 юли 2012 г., 13:00

Гелето
каза…

Пропуснах да отбележа, че според мен филма все пак е анти-илюминанти и основната му цел е да разбуни духовете и да накара хората да се замислят, чрез магията на изкуството. Показателно за това е и че го няма в imdb.com, което е доста честа практика що се отнася до неудобни филми, които все още не са достатъчно известни, че да е очевадна липсата им. Интересно е също, че в момента сайта на heliofant e свален, дано поне това да е нещо временно (може сървъра да не е издържал).Между впрочем гледах първата част от интервюто, сега ще гледам и втората, препоръчвам и на мио да го гледа цялото ако още не е. Авторът на филмчето също посочва че е поставил фигурата на Исус просто като олицетворение на християнските ценности и чистото добро в хората, а не като божество в което вярва. Просто човешката психика е така скроена, че са и необходими модели спрямо, които да тълкува случващато се и затова и е необходим един такъв дълбоко вкаран в съзнанието модел, за да се осмисли посланието..п.п. Така поне предполагам аз..btw Онези костюмарите над които се изстрелва и изпепелява Исус според мен са директна препратка към агент Смит от матрицата (а не както си предположил тип еднотипно мислещите нации). Идеята е че само когато съзнанието на хората се изчисти и просветли ще разруши оковите/армията на матрицата която ни е заобградила отвсякъде. 😉

29 юли 2012 г., 13:49

Мио
каза…

Здравей Геле, сега ще ти отговоря направо и на двата коментара.Инервюто със създателя съм го гледал и знам какво казва.Има много неща , които не казва, това да знаеш. В интервюто той казва да речем 1% от нещата, които знае , мисли, или като мотиви за клипа, че дори по малко от 1%.Имаш определени виждания за клипа. Добре е това.Защо смяташ, че аз казвам всичко, което знам или мисля по тези въпроси?…Помисли си дали това е така.Да кажеш какво е моето виждане за Христос, е доста смела стъпка, дори е необмислена.Това как съм коментирал Христос не изключва много други неща ,които знам или мисля по въпроса за християнството.Би било добре ,да концетрираш вниманието си към оригиналния клип и да кажеш- аз мисля това и това за тази и тази сцена.Не е необходимо да оценяваш моето мнение.То е само едно мнение, нищо друго.Кажи и ти своето ,гледайки оригиналната цел, а не интерпретациите и/ в случая моята/.Така ще има две мнения ,а може и друг да сподели друго.Но самата ти схема на коментиране е нездрава. Ти не гледаш оригинала, а коментара.Коменираш коментара ми.Ами ако зад теб се нареди още един или повече да коменират твоите коментари върху моите коментари…хехехехе ще стане опашка в задънена улица.Затова- щом имаш различно от моето виждане, много хубаво.Вземи и направи ти един анализ и коментар на клипа, без значение на формата как ще е.Може и само с текст под картинките.Прати коментара си и аз ти давам дума ,че ще го сложа така, както ти си го коментирал.След това нека други да дават оценки кое какво е.Но да се казва -ама това не е така ,ами е така, е доста лекомислен ход.Имаше един дето, като пуснах първата част писа първи следното:“ама аз веднага го разбрах още като гледах от първия път филма, а не като тебе да го гледам 100 пъти.“.И му отговорих – ами като си го знаел ,защо не го коментира в началото.Нали пуснах филма и казах че няма да коментирам ,та да може всеки да го гледа и ако има нещо да каже , да казва веднага.Мина чак седмица и тогава се навих да правя първата част ,а после и още 10 дни до втората част.Та, ако си искал да кажеш кое какво е , е трябвало да бъде в началото-имало е време.А ако после някой като мене напише коментар и ти кажеш- грешиш, тогава въпроса е -ами като знаеш кое е истината ,защо си мълчал досега, защо не писа какво мислиш -имало е 15 дни… Разбираш намека ми добре. Така , че помисли и ако направиш някъкъв цялостен коментар на клипа от начало до край, ще го пуснем тук ,да го видят всички читатели на блога.

29 юли 2012 г., 14:54

Анонимен
каза…

Мио много правилно казваш.Всеки един трябва първо да гледа оригинала сам да си направи някъкви негови виждания и анализ,и след това да погледне анализа на клипа.Не е правилно да гледаш директно анализирания клип и да четеш чуждото мнение,и просто да се сагласяваш или отричаш според собствените си мисли.Инче относно анализа на Мио с ограниченият брой думи,мисля чв сес е справил перфектно.Нормално е всеки да вижда нещата по свой начин и да ги тълкува по различен начин.Този анализ е просто едно доста добро и компетентно мнение според мен.

29 юли 2012 г., 18:57

Гелето
каза…

:)) Виж сега, тъй като си вложил доста време и усилия разбирам напълно „докачливостта“ по творението ти. Едва ли първото, което очакваш е каквато и да било критика… НО аз не исках по никакъв начин да те засегна, все пак ти си изложил някакъв твой труд, мисли и разбирания пред нас (публиката) и е съвсем в реда на нещата да изразим мнение по това което ни представяш. Ако исках (и най-вече имах твоя потенциал) да разшифровам цялото видео щях да го направя в моят сайт, но уви не съм толкова напреднал в тези знания. Идеята ми беше просто да те провокирам за размисъл върху собствените ти твърдения, без да е необходимо от какъвто и да било конфликт. Затова изказах различие спрямо твоята версия на някои незначителни моменти за които смея да дам мнение, за останалите поради липса на информация запазвам мълчание и се съгласявам с теб. Нали това е и целта на блога/форума в крайна сметка да обсъдим предоставения материал.Но, както и да е да не зацикляме за глупости.Интересно ми е твоето мнение, по предназначението на клипчето все още ли си 100% сигурен, че е зловещо послание на илюминанти или не е по-скоро антиилюминанти както предполагам аз (и не само)?

29 юли 2012 г., 19:03

Мио
каза…

Геле , преди да ти отговоря на въпроса , ще ти кажа ,че всички статии ги правя най- напред за свой собствен кеф, защото на мен ми харесва това и като един начин да си запазвам дадена информация.Ни най малко не правя нещата за публика.Ако има такава -добре, ако няма -също добре.Затова и не се чувствам задължен на някого, и не изпитвам вътрешна необходимост от споделяне с хората на разни неща.Много съм доволен и щастлив от живота, почти винаги съм много весел и така…Тъй ,че ако някому се хареса нещо-хубаво.Но както читателите са свободни ,така и аз съм свободен и не съм задължен на някой.Тоя блог е едно хрумване.Утре да изчезне -все едно съм изпил една чаша вода.Ще забравя вскя дейност около него за нула време.Всичко трябва да е леко, леко.. да няма натовареност, да няма отговорност, никой не дължи нищо на никого…Та ти го казвам така, за да знаеш ,че нямам никаква причина да участвам в този блог ,освен за свое удоволствие…хехехехе.. точно така е най- добре, понеже не се знае колко ще се живее ,Схемите на мислене на хората в България са ми твърде надалеч….Отговора на въпроса ти е този: Това ,което е показано в клипчето са тенденции, предварително много добре нагласени и те ще се случат задължително.Има само една малка възможност да не се случат , а да се случи друго.Тази малка възможност се основава на силната човешка колективна воля към правилно развитие на човешкия дух.Под правилно развитие разбирам: прост начин на живот, мислене и дейност , съобразена с природните закони, страмеж към извън ментално знание., т.е. знание без помощта на разума.Мисля ,че въпреки много благите локуми, разтягани насам, и натам ,човека е дете в развитито си.Този малък шанс за правилно развитие ,не съм уверен че ще се състои.Освен ,ако няма намеса във човешката воля на извън земни съдания с по голяма еволюция.Не съм оптимист. Не съм и писимист.Гледам как са работите на практика.Това чака света-едно голямо дърво.А след дървото ,за оцелялата част ,може би ще има нещо добро.

29 юли 2012 г., 19:39

Гелето
каза…

Ясно, мерси за отговора.

29 юли 2012 г., 20:09

Анонимен
каза…

Много вярно! Благодаря, че сте отворени към други гледни точки. Всичко най-хубаво Ви желая.

30 юли 2012 г., 16:51

Анонимен
каза…

Извинявайте, г-н Мио, обаче за частта с джина го смятам за малко прекалено. Не е ли по-логично представянето му като телевизор, а всъщност това си представлява и студената война, тя е в телевизорите. В случая леко клоня на това, че имате някакви предразсъдъци?

5 август 2012 г., 4:16

Мио
каза…

Анонимен, това ,че е показан кинескоп на стар модер лампов телевизор е повече от очевидно и затова не съм казал:“Това е телевизор“.А джина е показан в телевизора.Как е по правилно да наречем картината- телевизор , на който е показан джин или само джин?!…Все едно е как.Аз съм избрал по краткото- джин.Студената война отдавана е в историята като минало.Може би Вие сте на възраст , която предполага добра памет за този тип война, но е време да знаете ,че тя е вече минало.Сегашните конфликти съвсем не са студени войни, дори са много горещи, а освен това няма вече ясно изразени страни в една война, както това беше през студената война- капитализма и комунизма от другата страна.На последния Ви въпрос- дали имам предразсъдъци.Да , имам един.Това е предразсъдъка да отразявам точно картините с техните имена и не с други.На коментираната картина е показан именно джин , така както е традиционния му образ в мюсюлманския свят- с обица на ухото , с изписаните вежди и останалите атрибути, без пирамидата на брадата , разбира се.Да, това е именно главата на зъл демон от исляма- джин.По натам е метафора.Метафората е това ,че джина нашепва в ухото на зомбито-човек какво да прави и какво да желае.Тя иска да каже, че медиите и телевизията особено , са тези ,които казват на хората какво да правят.

5 август 2012 г., 13:27

Анонимен
каза…

Здравейте,дали сте тълкуване на много от символите, но имате една сериозна грешка. И това е, че лицето на лодката всъщност е антихриста, а не Христос, както повърхностно се схваща от някои хора. Много са основанията, от където се разбира, че това е антихриста, но ще спомена само няколко. Христос не унищожава мира, т.е. гълъба, а това прави неговия враг. Лицето на лодката по време на клипа е носено из подземията на лодка на египеския бог на подземното царство – това е метафора за древноегипетските мистерии въплатени в съвременното масонство. Освен това, обърнете внимание, лицето на лодката се появява на повърхността, т.е. на бял свят, т.е. роден, през отвор с формата на женски полов орган, носен/донесен от древноегипетските/масонски мистерии и под погледа на дявола. Освен това, Христос няма как да унищожи църквата си, т.е. вярващите в него, както виждаме в клипа накрая. Храмът там е по модела на католическия храм „Саграда фамилия“ в Барселона. Много важно е също, че в самия край на клипа няма няколко секунди, които да покажат отношението на Бог (изразен като слънцето) към антихриста в лодката – но това го знаем от Библията. Всъщност, авторите от Хелиофант са от тъмните сили. Ако желаете да обогатите познанията с тълкуване на още редица символи от клипа, може да изгледате тези два клипа:http://www.youtube.com/watch?v=wGkFPqS6PbUhttp://www.youtube.com/watch?v=RO8QsK6KzbE

6 август 2012 г., 16:52

Мио
каза…

Здравейте анононимен.Най напред искам да Ви уверя ,че съм запознат с всички възможни тълкувания, които са били пуснати в самото начало , още когато клипа излезе.Вашите линкове съм ги гледал още тогава.Сега видях ,че са същите.В бг нет пространството този е блога , който най- напред пусна информация за клипа и самия клип.Преди да седна и да правя каквито и да били коментари по въпроса, внимателно съм гледал клипа поне 100 пъти ,като отделих един ден и една вечер за целта.Запознал съм се с всички мнения до тогава и анализите .Защо мислите ,че лекомислено ще започна една работа без да си направея сметката добре предварително…това е невъзможно.А Вие в онзи момент дори не сте бил чувал за това филмче…Сега сте гледали моите анализи и сте погледнали един от десетките други ,при това от автори ,които не са българи.Прегръщате веднага техните коментари и казвате: тези са верните ,а тука твоите не са….хехехех…хубаво.А кои са вашите лични виждания?Дайте да видим какво вие мислите. Но Вие , а не копираните мнения на други анализатори, които да са те.Като направите Вие един коментар , различен от другите , тогава може да поговорим и да споделите Вашата, а не чужда гледна точка…Много е лесно като някой каже нещо и хоп- всички на това хоро… В моя анализ има някои съвпадащи виждания с някои коментатори в световната мрежа, но те са малко общо взето.Повечето неща в моя анализ няма да намерите никъде другаде, защото аз съм седнал и съм мислил най-напред , после съм се потрудил това, което мисля да го изразя по адекватен начин….Някой не бил съгласен с коментара ми. Добре, да каже неговия личен такъв!… А не да повтаря като папагал, каквото друг е казал преди него.Аз така виждам нещата, така съм ги писал.Вие ,като не ги виждате така, направете клип, статия или друго и си сложете името отдолу и кажете- Аз мисля така и аз отговарям за написаното….Сега сам разбирате ,че няма как да уважа мнението Ви, понеже то просто не е Ваше , а е заимствано от човека, правил цитирания от Вас клип.Виж, ако човека ,дето е създал посочените клипове, дойде и ми каже:Ето какво, аз мисля така и така , различно от тебе, тогава Ви уверявам ,че ще има уважението ми , защото той защитава собствено виждане и не е плагиат….Така, че ме разбрахте…Направете свой коментар и тогава казвайте кой греши и кое е правото.Ако не , просто ще бъдете подминат като товарен влак -малка гара.Няма какво да казвате какви били от Хелиофант.Каквито и да са , те са професионалисти , за разлика от Вас, който коментира ,повтаряйки чужди мнения.А няма значение кой какъв, е щом е перфекционист в работата си.Ако ще и на дявола да е слуга, на Вас какво ви пречи от това?…Следващ път ви подканвам да бъдете доста по- самокритичен в кментарите си по чужди работи , за да не попаднете в смешно положение.Ако повторите същия маниер на коментар, както и по горе, ще се погрижа мног да с се смее народа, а и аз също заради Вас.

6 август 2012 г., 19:34

Анонимен
каза…

Браво и Похвално за работата Мио :)от скоро следя този сайт, но определено ми разкрива нови светлини за нашия замаскиран свят. Желая ти здраве 🙂

28 септември 2012 г., 22:08

Анонимен
каза…

Здравейте! Много ми хареса клипът с подробната интерпретация и ще си призная без бой, че научих много неща :Р Само че накрая ми направи впечатление, че не сте коментирали едно съществено нещо – огненият Христос има пирамида на челото. Това свързано ли е с илюминати? Какво всъщност ни казва анимационното видео – че спасението ще бъде контролирано от тъмните сили ли? Просто ми е интересно какво мислите Вие, аз смятам, че има нещо съмнително в анимацията. Интуитивно ме побиват тръпки, че тези хора, рептили или каквото и обладано от мрак тяло да обитават, са си внушили, че могат да заличат светлината. Поздрави и благодаря! 🙂

2 ноември 2012 г., 23:42

Мио
каза…

Здравейте.Да бъдеш илюминат незначи задължително да бъдеш добро същество.В смисъла, който е разпостранен сега сред хората, под понятието илюминати се влагат какви ли не страшни неща.Но нека разгледаме самата дума.Тя означава нещо, някой,някоя, който е просветлен, обладан от светлината на съзнанието.Но тази светлина на съзнанието не означава, че е задължително отговаряща на човешките понятия за добро и зло.Надявам се да разберете каква е гледната ми точка.Човешките понятия за добро и зло са едни сенки, само отражения или може би проекции на една по-ниска плоскост на измерение на оригиналните структури във Вселената.А те са пирамидални или спираловидни по своята същност.Затова символа на огнения Христос на челото е пирамида.Христос е илюминат, просветлен, мъдрец, но това не значи, че той влиза в човешкото разбиране за добро или зло.Той далеч ги надхвърля.Съществуват обаче дребни душици, които едва открили някой възможности за практическа интрепретация в обикновенното ежедневие на по-фините закономерности във Вселената, и смятат за правилно да насочват тези сили за своя собствена изгода и удовлетворение на свои желания.Може би такива същности Вие имате пред вид.Съществуват такива, да.Хората са възприели да ги наричат илюминати, просто защото тези същества, знаят повече от самите хора, но не са духом над хората.Да знаеш -не значи да си добър, не значи и да си лош.Последните две не са обвързващи качества на знанието.Знанието е самосъществуващо и независимо.Добрите или лоши дела се виждат така само от позицията на сегашното състояние на човешките души.Кой трябва да се спаси?Очевидно онзи, който е в затвор.Но къде е затвора?В човека, не отвън него.Така, че ако е необходимно спасение за някого, то това може да стане само чрез вътрешен процес и никога отвън.Отвън са само индикаторите докъде е стигнал процеса на самоспасение.Няма такова нещо като измислицата-някой да дойде и да спаси човека.Това е желание на човека, породено от леността на неговия ум, но е една илюзия в дествителност.Вселената показва красноречиво този факт.

3 ноември 2012 г., 9:06

Анонимен
каза…

Благодаря за изчерпателния отговор! Сега разбирам по-добре – огненият Христос е истински просветлен и при него знакът на пирамидата е преживян и божествен, докато „илюминатите“ използват подобни (както и много други свещени) знаци не по право, а по силата на егото, високомерието и непросветеността си. Между другото, по мое мнение, те са обладани от тъмните сили именно заради глупостта и незнанието си – не говоря за ерудицията им, но е космическо невежество който и да е да смята, че е над другите и може да разполага с физическите и менталните им полета. Така че Вие сте прав – трябва сами да се избавим и да работим по посока на разширяване на съзнанието оттук чак до божественото, защото да си невеж не е оправдание, а грях – и в крайна сметка по този начин ставаш жертва и превъплъщение на злото. Поздрави и още веднъж поздравление за труда около блога! 🙂

3 ноември 2012 г., 19:40

Анонимен
каза…

Здравейте,искам да Ви поздравя за анализа на клипа. Вникнали сте и в най-тънките нюанси на тази „измет“ /извинявам се за израза/.Искам да Ви предложа една корекция във връзка с финалната сцена. Там „дрогирания Христос“ не е представен като истински просветлен. Това тези „гадюхи“ не биха си позволили. Там е представно рухването на Християнството /добро или покварено, няма да споря/ с рухването на катедралата. Представено е и рухването на пирамидите, като символ на „старите религии и вярвания“, за да се направи място на „новата единна религия“ на тази „измет“ от типа на „ню еиндж и тем подобни“. по тази причина са намесени мюсулманите, „суфитите“ с възкръсналото дете – дервиш, индианските ритуални маски, индийските божества в лицето на Кали и т.н. Но това може би са по-дълбоки пластове в клипа.Още веднъж искам да изразя възсторга си от Вашия анализ.

31 декември 2013 г., 14:09

Анонимен
каза…

Здравейте, аз съм Илиян. Искам да попитам, къде мога да намеря символите, ти разтълкуваш, като един вид как да разбера че са достоверни? И има още нещо в 13:14 сек. във клипа където са двете кули ти ли нарисува дяволчето на тях в дима или се е образувало от самолетите или взрива? Благодаря.

19 август 2014 г., 21:28

Анонимен
каза…

Здравейте, аз съм Илиян. Забравих да спомена още нещо, което не беше отбелязано в клипа, че той се качва тогава когато изминават 11 години от 2001.

19 август 2014 г., 23:54

Анонимен
каза…

в началото при вързаното куче а след него надпис WOOF превежда се като кучешки звук, но WWOOF е организация за органично земеделие , т.е. хората няма да имат достъп до храна, имам предвид истинска храна

21 август 2014 г., 23:21

Анонимен
каза…

Забравих да спомена и че там където пише ПСАЛМ 23 буквата А се намира зад ПСЛМ а на обратно написано е МЛСП което са руските нефтодобивни платворми

22 август 2014 г., 0:27

Анонимен
каза…

Относно Паслм 23, да отбележа, че светлината е над числото 3 , което символизира светата троица, т.е. Дух, Душа и Тяло. Смятам, че светещия фенер е Висшия Аз.

22 ноември 2014 г., 17:47