Как да изберем килим за детската стая

2
Добави коментар
strahilmihov
strahilmihov

Как да изберем килим за детската стая

Публикувано на 27 юли 2012 |

Много родители си задават въпроса, добре ли е да сложат килим в детската, или да остане само с паркет. Ясно е, че с килим е много по уютно и красиво, но родителите се питат, дали килимът няма да отделя вредни вещества, да причини алергии и евентуално да събира прах и замърсявания. На този въпрос може да се отговори лесно – <a target=“_blank“ href=“http://www.carpethouse-bg.com/“><strong>качествените килими</strong></a>, предназначени за детски стаи няма да навредят на детето, защото се произвеждат от безвредни материали. Разбира се, ако изделията наистина са качествени и са произведени по утвърден международен стандарт.

Съвременната килимарска индустрия разполага с множество изразни средства, за да създаде уникални килими за деца. Хиляди шарки, рисунки, и занимателни фигури греят върху безброй модели детски килими, изработени по различни технологии. Един ярък и весел килим в детската ще създаде приятна обстановка, в която детето да расте и да се развива. Подбраните с внимание килими за деца могат да се превърнат в чудесна площадка за игра, която освен да осигури мека повърхност, върху която детето да разположи играчките си, ще му даде някои ценни познания с шарките си.

Изборът на модел на килима в детската стая се определя от възрастта на детето. <a target=“_blank“ href=“http://xn--h1aaafgh.eu/“>Някои килими</a> са с любими детски герои, други са с колички и пътища, трети имат образователна тематика с цифри, букви и други подходящи шарки. Във всеки случай, родителите трябва да се съобразят с това, че детето ще порасне и след година, този килим може вече да не му е интересен. Ако не искат да сменят килими толкова често, ще трябва да изберат по-универсален килим, който да остане в стаята поне докато тя не се трансформира в юношеска стая.

За материалите, от които се произвеждат <a target=“_blank“ href=“http://килим.org/“>детски килими</a> има много строги изисквания. Те не трябва да съдържат вредни и токсични вещества нито в преждата, от която са изтъкани, нито в оцветителите. За детска стая се препоръчват килими от изкуствена материя, защото тя не задържа прах и замърсители и не отделя алергени. Те не трябва да са мъхести, защото мъхчетата са много вредни за малките деца. Те се разлитат във въздуха и проникват в дихателните пътища и ушите на децата. По същата причина не са желателни килими от естествена вълна. Килимите от вискоза са един чудесен избор за детската стая. Лесно се почистват и не причиняват здравословни проблеми. При избора на килими трябва да се внимава да няма ресни, топчета и други забавни, но опасни елементи върху килима, които детето може да откъсне и да погълне.

Един от важните моменти при избор на килими е тяхната цена. Често на родителите се предлагат отстъпки от цената, което ги мотивира да направят покупка. Цената е важна, но по-важно е качеството, особено за детската стая. Освен безопасен за детето, килимът трябва да е и здрав. Килимите в детската стая се износват най-бързо, затова за нея се купуват качествени килими, стегнато изтъкани, които няма да се разнищят или скъсат, а ще запазят вида си дълго време.