БОЧКО — право на ОТГОВОР — парабени, бронопол и 100% натурални съставки

14
Добави коментар

 Създадохме тази рубрика, защото сме убедени, че всеки има Право на отговор.

Изключително ценно е, че има производители, които все пак чуват гласа на потребителя.

Благодарим и за целия отзвук за статията, за всички коментари и писма, които получихме.

Явно все пак ви пука, явно не всички са забили глава в пясъка.

 Ето и коментарът на Екипа на Бочко – в отговор на статията на Безлекарства – „БОЧКО – бебешка козметика – Мижи, бг мамо, да те лажем“

„Здравейте,

Цитираният продукт е от партида, чието производство е преустановено през май месец на 2010 година.

Продуктът е с тригодишен период на годност, което го прави годен за употреба и в настоящия момент. В малка част от аптечната мрежа явно може да бъде открит, откъдето идва и сигнала. Никъде върху опаковката не сме подвели потребителите и не сме поставяли знак без парабени!

След май месец 2010 година, рецептурата на Гел за никнещи зъбки Бочко беше актуализирана, именно беше премахнат от рецептурата methylparaben-а. Новата рецептура, която от близо 2 години е на разположение на българския потребител има претенцията да бъде точно това, което сме описали върху опаковката, на сайта /www.bochko.bg/ и на страницата ни във Facebook.

Благодарим ви, че сте бдителни и отговорни към въпроси от подобно естество. Можем да кажем, че сме един от малкото български производители, които обявяват в сайтовете си съставите на своите продукти, именно осъзнавайки отговорността която носим към вас и децата ни.

Екипът на Бочко“

И всичко това повдига още въпроси, на които ще трябва заедно да търсим отговор…

Като например:

До колко съставки като Methyl­paraben и 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3– Diol  — известен още като бронопол /забранени в някои страни и считани за опасни/ се връзват с надписа „100% натурални съставки“?
До колко е отговорност на производителя да изтегли от търговската мрежа продукт, под който вече „не се подписва“…поне в сайта си? Или поне да предупреди потребителя за съществуващата ситуация…
До колко „новата рецептура“ е „100% натурална“, както продължава да пише?
На кое да вярваме – на написаното в официалните сайтове на производителите или на това, което реално купуваме?

Ако споделяте идеите тук — гласувайте със “Свежо” бутона или сe присъединете към Bezlekarstva във Facebook!