Цвети Пиронкова си отмъсти на Цибулкова и почна с победа в Лондон! – SportVox

3
Добави коментар
sheri
sheri

снимка: Clive Brunskill/Getty Images

Цветана Пиронкова започна с великолепна победа участието си на Олимпиадата в Лондон, след като надделя над поставената под номер 12 Доминика Цибулкова със 7-6(4); 6-2. По този начин първата ни ракета сложи край на серията си от пет поредни загуби срещу словачката и си отмъсти за поражението в Пекин преди четири години.

Срещата започна неприятно за пловдивчанката, която трябваше да спасява два брейкбола още при първото си подаване, но все пак Цвети се справи и изравни за 1-1. Последваха пропуснати шанса за пробив от страна на българката, но при третата си възможност тя не сбърка и взе сервиса на словачката – 2-1. Веднага след това Цибулкова върна брейка, а след това направи и втори пробив, за да дръпне с убедителното 5-2.

Пиронкова обаче показа страхотен характер и в деветия гейм спаси сетбол, а след това върна брейка и намали на 4-5. Последва силен сервисгейм за първата ни ракета и 5-5. До нови пробиви не се стигна и така двете щяха да решат спора в сета след тайбрек. Цвети съумя да поведе с минибрейк и при размяната на полетата беше напред с 4-2, а след това взе още една точка за 5-2. Цибулкова спечели двете си подавания и стопи разликата до 4-5, но Пиронкова не трепна при своите сервиси и след 7-4 грабна успеха в първата част.

Вторият сет започна силно за Цвети, която успя да направи пробив още в четвъртия гейм, след което го доразви и дръпна с 4-1. До края на мача българката бе изключително стабилна и в осмия гейм записа още един брейк и сложи точка на спора след 6-2 и 88 минути игра.

В мач от втория кръг Пиронкова ще се изправи срещу италианката Флавия Пенета, която надделя над Сораня Кърстя (Румъния) с 6-2; 4-6; 6-2.