Шарапова и Мъри почнаха с лесни победи в Лондон – SportVox

1
Добави коментар
sheri
sheri

снимка: REUTERS/Stefan Wermuth

Шампионката от „Ролан Гарос 2012″ Мария Шарапова се класира за втория кръг на олимпийския турнир по тенис. Поставенata под номер 3 рускиня разби Шахар Пеер (Израел) с 6:2, 6:0 за 55 минути на закрития заради дъжда в Лондон централен корт в комплекса „Уимбълдън“.

Маша допусна пробив в началото на мача, но след това не даде никакви шансове на съперничката си, като затвори мача със серия от осем поредни гейма. Шарапова наниза 22 уинъра срещу само два на Пеер. Във втория кръг Мария очаква победителката от срещата между Лаура Робсън (Великобритания) и Луцие Шафаржова (Чехия).

Представителят на домакините Анди Мъри също се класира за следващата фаза, след като надви Станислас Вавринка (Швейцария) с 6:3, 6:3 за 89 минути.

Британецът наниза 8 аса и не допусна пробив в срещата. Мъри спечели първия сет с решаващ пробив в осмия гейм. Шотландецът поведе с 2:0 в началото на втората част и до края не изпусна аванса си. Във втория кръг финалистът от „Уимбълдън 2012″ ще срещне победителя от мача между Ярко Ниеминен (Финландия) и Сомдев Деварман (Индия).