Тази година морският бог Нептун ще акостира в Крайморие

1
Добави коментар

И тази година морският бог Нептун ще акостира на бургаския бряг. Миналото лято той бе тържествено посрещнат на Централния плаж, а този път морският владетел ще слезе на пясъчната ивица в квартал Крайморие, за радост на крайморци и техните гости.

В пълния си блясък и придружен от вярната си свита, за радост на мало и голямо, Богът на моретата ще пристигне с лодката си точно в 11 часа на 1 август (сряда), известиха от община Бургас, организатор на събитието.

Повелителят на всички морета ще бъде придружен от придворния бръснар Фигаро, Първия придворен министър и свита от морски вълци и русалки, за да поздрави жителите и гостите на Крайморие. Властелинът на морската стихия ще участва в традиционния ритуал по Морско кръщение и типичните забавни танци и игри в негова чест, т.нар. „Нептуналии“.

Празникът ще продължи с избиране на „Мини мис Нептунеса“. В конкурса могат да се включат момичета на възраст между 12 и 15 години. За доброто настроение на публиката са предвидени много забавни игри и награди.