8 дестинации за фотографиране на диви животни – тема за Светът – Idi.bg

35
Добави коментар
tao
tao

Да правиш снимки на дивата природа е едно от най-трудните неща във фотографията. Въпреки че, модерните технологии създават фотоапарати, с които снимането е като детска игра, има много функции, за използването на които е необходимо да прекарате две седмици в четене на упътване и тренировки с домашната котка, преди да се научите да ги използвате. Да снимате дивите животни по време на ваканцията ви ще ви достави удоволствие, както по време на снимките, така и всеки следващ път когато ги разглеждате. Ето някои от най-интересните дестинации за любители фотографи на дивата природа.

Orcas – Виктория, Британска Колумбия, Канада

Фотографирането на китове убийци може да се окаже трудно, но резултатите ще са прекрасни. Имайте предвид, че те обикновено не нападат хора, освен ако не са атакувани, или не се чувстват застрашени. Турове за наблюдение на китове са често срещани във Виктория, и китове са относително свикнали с хората. Добре е да се въоръжите с телеобектив, за да направите както детайлни снимки с много близки планове, така и да заснемете животните в цял ръст.

Дивите камили в Сахара, Северна Африка

Въпреки че камилите в Северна Африка са предимно опитомени (може би ще пътувате през Сахара на гърба на една от тях), можете също да срещнете някои диви камили, да тичат свободно през пустинята. Те обикновено са на стада, така че можете да изберете най-фотогеничната от тях за своята снимка. Те са сравнително безопасни, но могат да бъдат непредсказуеми, така че бъдете внимателни. Както и да е, за да направите добри снимки е добре да се съсредоточите върху главата на камилата, защото те имат интереснен набор от физиономии, които може да фотографирате.

Мечките в Аляска, САЩ

По известни като гризли, по размер те са сравними с полярните мечки. Можете да ги видите само в Югозападна Аляска. Ако решите да ги снимате, има няколко неща, които трябва да знаете за тези мечки. Първо, те са доста срамежливи и ще направят всичко възможно, за да избегнат взаимодействието с хората. Те не са опасни, но, както и повечето диви животни, могат да атакуват, ако се почувстват застрашени. Препоръчително е да избягвате внезапни движения или други изненадващи действия.

Жирафите в Национален парк South Luangwa, Замбия

Тези очарователни гиганти се движат бавно, или просто стоят на едно място, което ги прави идеална мишена, дори за неопитни фотографи. Те са сладки и елегантни, и иеално пасват на живописния африкански пейзаж. Въпреки че са интересни, дори когато не правят нищо, може да се сдобиете с някои ненадминати снимки, ако ги хванете да дъвчат листа или да флиртуват помежду си.

Слоновете в Национален парк Addo, Южна Африка

Огромни и внушителни, но в същото време нежни и приятелски настроени, слоновете ще се радват да позират за фотографско произведение на изкуството. Ако фокусирате очните ябълки на слонове, ще откриете, че те действително са усмихнати.

Планинските горили в Национален парк Bwindi, Уганда

Това е един от най-големите резервати за животни в Африка. Много животни са намерили своя дом тук, но паркът е най-известен със своите 340 планински горили. Горили обикновено пренебрегват хората, което е страхотно, ако искате да уловите естественото им поведение.

Бенгалските тигри в Карнатака, Индия

Сигурни ли сте че искате да направите това? Тези могъщи животни предизвикват страхопочитание и могат да накарат ръката ви да потрепери в решаващия момент. Тъй като тигрите се движат свободно в Карнатака, трябва да се вземат всички предпазни мерки за предотвратяване на неприятни изненади – не оставяйте автомобила си и гледайте тигъра  в очите само през обектива.

Европейски бизон – Highland Wildlife Park, Шотландия

Също известен като европейски бизон, зубърът е най-тежкото животно в Европа. Винаги се движи в стада, което е предпоставка да направите интересни композиции на фона на красивата природа.

рейтинг:

 
1
2
3
4
5

прочетен: 3901 пъти
(0) коментара

Съобщи за нередност