Черни точки: домашна рецепта

2
Добави коментар

Черните точки могат да бъдат много досадни. Освен, че развалят гладкия изглед на кожата, те са неприятни и на пипане – сякаш лицето ви е осеяно с камъчете, които ви се иска да махнете от там. Има най-различни методи за премахване на черни точки: пластири, козметични инструменти, изстискване с нокти и др., но трябва да се внимава да не се нарани кожата, вместо да се оправи. Най-добрият вариант естествено е козметик да премахне черните ви точки, но не винаги можем да си позволим това, пък и не си струва заради 2-3 черни точки да ходим специално на козметик.
Има и домашни рецепти за ограничаване появата на черни точки и за по-лесното им премахване в домашни условия. Например лимонен разтвор:

Смесете 5 супени лъжици изцеден лимонов сок с 2 лъжици вода;
Измийте добре ръцете си и като потапяте пръсти в разтвора, нанасяйте и масажирайте лицето, особено зоните с концентрация на черни точки.
Изплакнете добре, за да не остава лимонът по лицето ви по-дълго, отколкото е необходимо. Пазете очите.

Лимонената киселина ексфолиира кожата по естествен начин, защото представлява алфа-хидроксил – това е плодова киселина, която действа подобно на салициловата киселина. Освен това лимонът ще намали количеството мъртви клетки по кожата, така че да не се образуват черни точки.

Posted in Здраве и Красота, Уроци.

Tagged with грижа за кожата, кожа, рецепти, съвети, черни точки.

– 02.08.2012