БЕЙБИ ВАК АСПИРАТОР ЗА НОС

2
Добави коментар
aptekadara
aptekadara

 

Представяне на аспиратора за нос Baby-Vac
и разяснения относно продукта

Използване на аспиратора :

Обозначената с „А” глава прилепва плътно към ноздрата. Изсмукването продължава няколко секунди с прекъсвания, докато ноздрата не се изпразни от секретите. Главата на аспиратора може да се движи в различни посоки – нагоре, надолу и странично, докато трае процедурата. Изсмукването може да се повтаря ежедневно многократно до отзвучаване на хремата.

Дезинфекция: чрез изваряване

Сглобяване на аспиратора:
1. Главата „А” се вкарва в цилиндъра,
     обозначен с „B”.
2. Включваме прахосмукачката.
3. В тръбата на прахосмукачката
     поставяме адаптора „С”.

Разглобяване на аспиратора:

От включената прахосмукачка изваждаме адаптора „С”. След това изключваме прахосмукачката.

В кутията на аспиратора ще намерите 2 бр. смукателни глави „А”.

 

Въпроси и отговори, свързани с използването на Аспиратора за нос Baby-Vac

Не е ли опасно изсмукването на секрети от носа на пеленачето с прахосмукачка?    

Не, защото уредът работи с помощта на прахосмукачка, а не с пълната и сила. Тъй като с прахосмукачката се постига постоянно изсмукване, това позволява и образувалия се в дълбочина носен секрет лесно да бъде отстранен /прибл. 30 сек. непрекъснато изсмукване/

          Не причинява ли болка употребата на уреда? Не е ли неприятно?    

Обикновено децата не обичат, когато им се бърка в носа, но запушеният нос, затрудненото дишане, болката в ушите и други възможни усложнения са много по-неприятни, отколкото аспирирането на носа в рамките на няколко секунди.

          Може ли уреда да се използва и при новородени?    

В случай, че дишането на новороденото е затруднено поради запушен или течащ нос, използването на аспиратора е зъдължително, тъй като малкото бебе не може да диша нормално през устата. След изсмукването на носния секрет, то отново ще може да се храни и спи спокойно.

          Колко често може да се използва уреда?     Колкото пъти детето има нужда секрета да бъде изсмучен.          

          Има ли използването на аспиратора някакви странични ефекти?    

Употребата на уреда няма странични ефекти, както и изсмукването на носния секрет.

          Трябва ли с прахосмукачка да се изсмуква?    

От дълбоките носни канали със слабо изсмукване секретът няма как да бъде отстранен, важно е да се получи подходящо по сила и регулярно изсмукване. Аспираторът за нос, който функционира с помощта на прахосмукачка постига този ефект.

          Детето не се ли страхува, няма ли да се изплаши от прахосмукачката?    

Всяко дете е различно, едно още в началото изпитва страх от прахосмукачката и привиква към нея след определено време, друго се забавлява с нея и иска дори само да я използва.

Препоръчително е, първият път родителите да я използват върху себе си и после да покажат на детето как се почиства нослето под формата на игра.
При новородени, това привикване към прахосмукачката е още невъзможно и процедурата трябва да става съгласно приложеното упътване.

          Достатъчно стерилна ли е процедурата?    

Не е необходимо прахосмукачката да бъде стерилна, така както и машинката за изсмукване на слюнка в зъболекарския кабинет не е стерилна. Достатъчно е, ако аспираторът е чист и обозначената с буква „А” глава на уреда е стерилна /или се стерилизира чрез изваряване/. При редовно използване е достатъчно, ако уредът се измива с антибактериален препарат.

Споделете мнението си за БЕЙБИ ВАК АСПИРАТОР ЗА НОС

5

от Катерина Димитрова, 30 Окт 2012

БЕЙБИ ВАК АСПИРАТОР ЗА НОС
Много съм доволна, използвах го с големият ми син до към 7мата му година. Сега го използвам и на бебето. Уж носът му е чист, а като включа прахосмукачката неподозирани неща излизат от там. Видимо е облекчен и яде с охота.