Изненадващо British American Tobacco се изтетля от България

1
Добави коментар
rhp
rhp

Още по темата

Четири часа преди Възкресение Благодатният огън идва и в България

2015-04-11 08:01:53

Днес на фондовата борса бе продаден пакет от 104 942 акции или 8.62% от капитала на “София-БТ” АД, съобщиха брокери от инвестиционен посредник, участвали на сесията. 

Справка в списъка на собствениците на тютюневото дружество показва, че тези акции са принадлежали досега на British American Tobacco (BAT) –  втората по големина тютюнева компания в света.

Информацията е изненадваща, като се има предвид, че само преди дни двете най-големи цигарени фабрики- “София -БТ” и “Благоевград БТ”, заедно с “Булгартабак холдинг” обявиха ръст на продажбите и печалбите си, заедно с увеличение на експорта на продукция. 

Конкретно “София – БТ” е с печалба от над 10 милиона лева, а очакванията са до края на годината тя да достигне 22 милиона лева. 

От дъщерното дружество на British American Tobacco в София , заявиха, че нямат данни за сделката, тъй като това не е в обсега на техните правомощия. Подобна официална информация няма и от централата в Лондон, пише БЛИЦ.

Средната цена на една акция при сделката на Българска фондова борса е фиксирана на 45 лева или с 8.5% по-ниско от вчерашните нива на търговия. Така целият пакет акции бе закупен за 4.7 милиона лева.