БЛОГ ЗА СЕРИОЗНИ ХОРА: SUTRA NETI – СУТРА НЕТИ – БЪРЗ, БЕЗПЛАТЕН И СИГУРЕН МЕТОД ЗА СИЛНА КОНЦЕНТРАЦИЯ , БИСТЪР УМ И ЗДРАВИ ОЧИ

1
Добави коментар

Сегашното време, в което всички живеем е сложно, напрегнато и изпълнено с всякакви ситуации с високо ниво на стрес.На нас често ни се налага за много кратко време да мислим светкавично и да вземаме правилни решения в наша полза.Хитреците на нашето съвремие са измислили хиляди начини да преложат решения на пазара за търсещите изход. Нещата са нагласени така, че да се продават всевъзможни методи, терапии, хапчета , билки , отвари, корени и дори акъли под формата на “консултации” – всякакви маймунджолъци само и само да се измъкнат парите на онези, които искат, но не знаят как хем да си вършат работата с успех, хем това да става бързо и с малък разход на сили и пари.В аптеките е достатъчно да споменем, че искаме нещо против стрес или за по- добра умствена концентрация и” услужливи” търговци веднага ще ни залеят с куп оферти, разбира се с доста високи цени. Навсякъде е пълно с чудодейни лечители , които са говови да ни помогнат срещу определена сума. Широко разпостраната приказка “Няма безплатен обяд” се е вкоренила в речниковия фонд на така наречените “успешни бизнесмени” и “реалисти”.

Аз не харесвам тази приказка.Вярвам, че както за мен, така и за нормалните българи, най – доброто решение за нещо е винаги безплатното решение.

Не казвам неправилното, нито некачественото, но казвам безплатното.Българите, не обичаме много да се философства за нещо.Ние се интересуваме дали един метод или едно твърдение може да ни влезе в работа в живота или не, а също и колко пари струва.Ние сме склонни да не даваме пари , ако можем да си го направим и сами и това е добре.Предпочитаме сами да се потрудим и сами, с наши сили да проверим как са нещата.Считам, че това е едно превъзходно качество на българина – да е недоверчив и насочен практически.По този начин той трудно ще попадне в капана на измамите, така разпостранени масово на запад, където всичко се продава – от храната до всички методи за личен успех. Всичко казано по-горе важи за нормалния сериозен българин, здраво стъпил на краката си и разчитащ предимно на себе си.Тези са истинските българи.

Тук искам да предложа един древен метод, който ако се усвои добре, ще донесе на човека много силна концентрация на ума, много силни и здрави очи, ще елиминира всякакви хреми и болести на носната кухина, ще засили неимоверно много чувството му за предусещане на събитията. Описаните резултати не са много, но са точно такива. Който може да се задоволи с тях и реши, че си струва да научи метода, ще разбере дали казаното е вярно или съм решил да излъжа безочливо.

Има много хора, които биха предпочели да платят пари, за да им пробутат “чудотворни” хапчета, билки, методи или терапии,.Мнозина са онези, които са склонни да платят, защото смятат че рекламирането на продукта гарантира и качеството му и че за да спечели нещо човек, непременно трябва да плати..Ако същите се окажат излъгани в определен момент по – натам, тогава няма нищо….Просто намират си причина да се самохипнотизират и да мислят, че все още не са открили най-доброто, които тепърва им предстои. Тази психология е добре дошла на тарикатите и “създателите” на всички модерни терапии и методи.Какво по – добро за търговеца да има клиенти, които да вярват в неговата “почтена” търговия

Метода, който имам пред вид е класически йогистки метод. Знаем, че йогите в древна Индия са имали някои наистина великолепни резултати, за които съвременната наука не може и дума да обели.Тези резултати йогите са получавали малко по-малко, като са до стигнали върховно майсторство в познаване и владеене на тялото си.

Името на метода е Сутра Нети, и това е всичко което ще кажа като терминология, защото за българите трябва да се говори на български, а не с индуски термини.Ето и практичното описание на метода;

Във всяка аптека се продават гумени катетри като този на снимките.

Трябва да се намери един такъв с дебелина малко по-малко от диаметъра на цигара.Струва може би 10 -на лева. Заставате седнали или прави с изправен гръб и врат пред огледалото в банята. Намокряте с топла вода заобления край на катетъра, колкото да стане малко по-пластичен и да се огъва по-лесно.След това бавно и внимателно започвате да вкарватае в едната ноздра този край.Насочете вниманието си към мястото, където се приплъзгва края навътре в носните кухини.Следете внимателно.Края трябва да се поддаде дълбоко в гърлото отстрани на мъжеца от страната на ноздрата, през която е вкаран катетъра.Със свободната ръка бръкнете и с краищата на палеца и показалеца внимателно хванете подадения край.Изтеглете напред и започнете да правите възвратно- постъпателни движения, както е показано на това  видео:

После направете същото и през другата ноздра.

Някои детайли и тънкости:
Добре е да си вземете дъх предварително и след това да започнете вкарването на гумения край .Не, че не може да се диша и през другата ноздра, но ако не дишате ще ви е по-лесно да следите концетрирано къде се намира края на катетъра вътре в каналите.В един момент, когато края е навлезнъл почти до гърлото, е възможно мускула гълтач да е стегнат и по този начин да усетите преграда все едно, че допирате стена, през която не може да се мине .Това е илюзия .Тогава насочете вниманието си към адамовата ябълка и вратните мускули, като ги накарате да се отпуснат и адамовата ябълка да отиде леко надолу.Прохода веднага ще се освободи.

Друг важен момент е захващането със свободната ръка на подалия се край в гърлото.Някои хора могат да имат импулс за повдигане и повръщане, да им се насълзят очите и да се откажат.За да се избегне това и за да се подтисне този инстинкт, така че пръстите спокойно да хванат крайчеца на катетъра, е добре да спрете дишането в този момент, а също така и да преглътнете като стегнете гълтачния мускул в момента на бъркането с пръсти в гърлото.Т.е. да направите обратното на движението за отпускане на гълтача, както описах по- горе.

Това е и всичко.Не е трудно. За един ден занимания най-много, може лесно да се усвои.Онези, които знаят майсторски да правят този трик, не им трябват никакви кафета, нито стимуланти, защото той се равнява поне на 7- 8 кафета , като стимулиращ ефект на секундата още.

Лицево-фасциалната структура на черепа е изпълена с изключително много на брой нерви и нервни възли.Там, откъдето минава шнура, те се активират и светкавично комуникират с хипофизата, която се намира много близо в предната част вътре в черепа отдолу на мозъка.Очните нерви се стимулират косвено и много силно, затова и се насълзяват очите отначало.Който го овладее няма да има проблеми с паметта, ще мисли много бързо и с висок коефициент на полезно действие.Никога няма да боледува от хрема или други болести на носната кухина.Ще има изключително остро обоняние.Никога няма да го боли главата по никакъв повод.Интуицията му ще се засили до неподозирани висоти. Изобщо тази древна йогистка традиция, освен за здраве се е ползвала и за подготовката на йогите за достигането им на някои изключителни постижения на съзнанието. Причината е , че въздействието и дава непреки и второстепенни скрити резултати с времето, за работата на мозъка, а оттам и върху разбирането за реалността от страна на йогите.