Природни атракции и екзотична култура на Колумбия

34
Добави коментар
pe4enia69
pe4enia69

Природни атракции и екзотична култура на Колумбия

Колумбия е страна в Южна Америка, разположена в северозападната ѝ  част, привличаща стотици хиляди туристи от цял свят със своята неповторима природа и хилядолетна култура. Самото ѝ географско положение и история са част от нещата влияещи за големият интерес на много туристически оператори.

Повечето хора свързват Колумбия с голямата престъпност и търговията с наркотици, но от друга гледна точка страната е известна с неповторимото си кафе „Арабика”, което е запазена марка за местното население. В Колумбия има няколко големи града, които си струва да посетите от историческа гледна точка.

На първо място това е столицата Богота намираща се на 2600м. надморска височина, където снеговете и дъждовете са често явление. Задължително си вземете топли дрехи, в който и сезон да сте там. На 80км. от столицата се намира езерото „Гуадавита”.

Това е идеално място за релаксация, защото водите му са кристално чисти и гледката на околната гора е невероятна. Картахена е второто по големина пристанище в Колумбия, но туристите го предпочитат заради неговата история.

Тук се е провела и най-голямата битка 1741 г.между англичани и испанци за владенията над Карибско море. Добре е да посетите реставрираните крепости на Кастило Гранде и сградата на Инквизицията, където ще станете свидетели на уредите за мъчения. Ако си падате по природата, може да посетите джунглите на Амазония.

Дивата природа е непокътната и поради тази причина е доста опасна. Добре е да имате опитен водач, защото опасностите са на всяка крачка. Най-опасни са змиите, алигаторите и отровните растения. Ще ви е нужна предпазна екипировка, защото дъждовете и тропическите бури  идват изневиделица.

Да не говорим, че трябва да имате и добра физическа подготовка. Екскурзията  до Колумбия ще остави във вас усещането, че сте се докоснали до едно несравнимо и уникално място на дивата природа идеално за филмов сюжет, в който вие самите сте главен герой.